Sametka podzimní - Trombicula autumnalis



host - 15.48 (?)
18.8.2008 15:25

My máme zahrádku zaroslou, takovou přírodní, zcela bez chemie a sametky nás žerou taky!!!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 76.122 (?), 18.8.2008 17:44
Opravdu nechápu jak by hromada shnilých jablek mohla porušit přírodní rovnováhu. Co by se podle vás mělo se shnilýma jabkama dělat?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 108.97 (?), 14.4.2009 11:41

především by nikdy neměla shnít. to, co je vidět na mnohých našich zahradách, je prostě ostuda. jablka buď hnijí na stromě, nebo pod stromem, nebo je "zahrádkář" někam prostě vyveze. samozřejmě že tím narušuje ekosystém. jestli to vede zrovna k přemnožení sametky, to jisté není, ale svědčí to o tom, že spousta lidí si neváží toho, co na stromech vyroste. a když jsme u té rovnováhy, takový monokulturní ovocný sad je pro přírodu zabiják, to je továrna na jedovaté glykosidy, které stromy do půdy vylučují. V přírodě by nikdy k takovéto nerovnováze nedošlo

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 235.249 (?), 14.4.2009 12:40

To nechápu proč to někdo pěstuje, když to pak stejně vyhodí?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 16.74 (?), 1.8.2009 8:06

Jak přesně narušují shnilá jablka ekosystém? Nemohl/a jste si nevšimnout, že skoro všude rostou i plané jabloně (a další ovocné stromy), a rostly pochopitelně i dlouho předtím, než je člověk začal šlechtit a pěstovat. Kdyby přírodě vadilo (nebo ji nějak ohrožovalo) hnijící ovoce, nevymyslela by celý systém jinak? L.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 62.218 (?), 1.8.2009 23:48

Tak mohu se 100 procentní jistotou tvrdit, že se shnilými jablky to nemá nic společného. Máme zahradu upravenou, trávu vysekanou, vše ihned shrabujeme a sametce se u nás líbí čím dál víc. To mi někdo vysvětlete. Z ovocných stromů máme 2 švestky, 3 meruňky (z toho 2 od jara a od loňského podzimu), rybízy, maliny... Dneska je 1.8.2009 a jestli si to ty potvory pamatují, že uhodil jejich měsíc, ale dneska jsme tedy opět poštípaní celá rodina, poprvé v letošním roce a to nás čeká zas do října. Hned v pondělí zajdu k dětský doktorce, aby nám alespoň předepsala tekutý pudr se sírou, který alespoň zmírňuje to svědění. Kdybych věděla o nějakém postřiku, tak ho letím koupit i o půlnoci a postříkám celou zahradu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 188.199 (?), 17.8.2009 12:26

Sametka nás trápí posleních pět let a velmi dlouho jsme nevěděli, co to je, což mě přivádělo k naprostému zoufalství. Loni jsem narazila na tuto diskuzi a aspoň jsem svého nepřítele pojmenovala. Letos nechodíme na zahradu bez toho, abychom se nepostříkali nějakým odpuzovačem hmyzu, důsledně se po práci na zahradě sprchujeme a veškeré oblečení jde bez milosti ihned do pračky - a výsledek je ve srovnání s loňskem, kdy jsem na sobě napočítala asi 80 štípanců, mnohem lepší - 4 kousnutí. Je pravda, že by se podle nich dal štelovat kalendář - první kousanec byl 1.8. :-) I když jinak nevíme, co s tím dělat, aspoň tato prevence pomohla z nejhoršího. Držím všem spolutrpitelům palce a přeji pevné nervy. Jana

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 139.163 (?), 1.6.2009 14:19

Také jsem zjistil, že máme na zahradě sametky, když jsem ráno odečítal spotřebu plynu.Ty potvory běhaly po budníčku přikrytého sklem a vyhřívaly se na slunci po týdnu deštivého počasí.Zamáčkl jsem jich několik desítek. Na sametky bych použil cokoliv, včetně zbraní hromadného ničení.Jenže co my a pes a sousedi?Největší problém vidím v tom, že přirozený systém je narušen a nejen chemií (postřiky),ale nesmyslnými předpisy a nařízeními úředníků o zákazu vypalování trávy, spalování listí a schnilého a plesnivého ovoce.Každý rok dochází běžně v přírodě k tisícům požárů, kdy přemnožený hmyz (včetně této svilušky podzimní-sametky) spóry plísní a rzí a podobně zahyne v plamenech.Bohužel zahradní odpad nesmíme pálit a tak se tento zahradní odpad přemísťuje z místa na místo(mám na mysli ze zahrady někam za plot jinam).Jenže se nám tato krátkozraká politika nevyplácí.Hmyz a plísně se vesele množí, vrací se, získávají větší rezistenci vůči všem postřikům a nevíme čím už bychom to zlikvidovali.Také "děkuji" úřadům, že nic nedělají s tím pralesem a bordelem u našeho souseda, který má tak zarostlou zahradu, že na projití potřebujete mačetu.A tu stejně ztupíte, když narazíte na vyhozenou lednici, pračku atd.   I.I.T.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 198.100 (?), 8.9.2010 17:39

asi ano... leta asi 20let mame svilusky na zahrade v podoli, praha.ano mohl by se stelovat kalendar, presne srpen az konec zari.v 85 jsme se pristehovali.par let jsem doslova mohl spat na zahrade zavrtany v pude pres leto, bylo to nadherne... a pak... toto.za leta jsme si proste navykli nechodit v tu dobu na zahradu, skoda.poslednich par let ctu na netu co se da.zkousel jsem ruzne postriky, nic moc.na svedeni je nejlepsi to proste zlikvidovat co nejdriv.napr na vatu si dam svedske kapy a eukal.olej... a necham prilozene 5 min, je vetsinou vyhrano, take jsem se docetl... vypalit na kuzi, zkousel jsem, je to hruza, nekdy funguje nekdy ne.zkousel jsem vsechno moune, jeste jsem neprisel na jed, lktery by ji opravdu hned zabyl, divne,asi nejsem chemik, ale zpet k pricine a vyhubeni, odkud se vzala.nebo, proc se nevyskytuje na verejnych mistech???v parcich... ani sousedi ji nemaji!!..hledam pricinu u nas, na nasi zahrade.do velke miry souhlsim s rady vypalovani trav atd, ruzne vyvazene biosfery predatoru... priklad nasi zahrady: v 80letech jsem bezne vse spalovali.to myslim je best, nemeli jsme tolik zivocichu na ni a tolik plodin a tak.byla takova natural, pak zacal tata extra pestovat vse mozne a zasahovat do rovnovahy velkym usilim, pribyli dva velky psy, do dnes skoro 20let, jezci,kocky... atd..nekde jsem cetl ze svilusky jsou hodne tam kde maji dost koristi... logicke.a to prave vsechny tyhle zviratka.zahrada dost sla dolu, znecisteni atd, a prave i omezeni spalovani atak..co na zaver??je to smutne.nekde maji komary cely rok..a take problem..zil jsem v indii pres 3roky..zaplatite tisice za ochranu.co poradit??mam jeden plan, jestli to nekdy pujde, zatim bohuzel rodina neda na milacky dopustit, psy,ale myslim ze by to pomohlo.kdyz se cela zahrada vycisti od zvirat, jejich excrementu tim padem, a pak palit co se da ahlavne travu opatrne co nejhloubjeji v obdobi tomu dovolujici.bohuzel nacerno.atak dal.dekuji.nashle pan Evzen praha.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 15.48 (?), 18.8.2008 15:25

My máme zahrádku zaroslou, takovou přírodní, zcela bez chemie a sametky nás žerou taky!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 11.3 (?), 3.9.2013 10:11

Dobrý den, nepřeju to nikomu, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama, letos jsme koupili domek na Lounsku a tak před 14 dny to začalo, štípance, škrábání, jsem z toho šílená, nejvíc jdou po mě a mladším synovi. Z toho drbání mám modřiny a jsem jak prašivá. Zajímalo by mě co má můj manžel tak odpudivého v těle, že na něho nejdou, já jsem pro ně vyloženě lahůdka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika