Mušky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host, 24.1.2006 12:10, zobrazeno: 12952x
Mimo to co uvádí pan Rezl s úspěchem používám biologickou ochranu. Při přesazování květin nebo během roku kupuji parazitické hlístice. Ony mušky co vylétávjí z květináču jsou smutnice. Na stránkách www.biocont.cz (stránky zabývající se biologickou ochranou) koupím vajíčka parazitických hlístic které aplikuji zálivkou do substrátu kde se vylíhnout par. hlístice a čichem vyhledávají larvy smutnic z napadené parvy vyjde nová generace hlístic jakmile hlístice nenajdou potřebné larvy odumřou a pohnojí rostlinku. Ošetření na 10 m2 mě vyjde na 99Kč a myslím že je to lepší řešení pro rostlinu než používat chemikálie.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
hurvajska - Stříbrný Zahrádkář (190) - 172.106 (?), 29.12.2008 21:04
Lapače škůdců jsem také zkoušela a jediný kdo se na ně lapnul, jsem byla já. Tedy jestli jsou to ony umělohmotné tvary natřené lepidlem.
Jestli opravdu fungují vajíčka parazitických hlístic, tak jdu do toho. Mušky se mi nějak přemnožily. Normálně jsem je zlikvidovala česnekem, ale letos je na ně krátký. Nejvíc miluju mušky, když mi létají těsně před obličejem 
Děkuji za radu...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Berta - Stříbrný Zahrádkář (127) - 148.153 (?), 30.12.2008 20:17
Ahojte děvčata, tak jsem si přečetla o vašich trablech s muškami, ale teď jsem z toho taky blázen.Se smutnicemi mám také zkušenost, měla jsem je přes zimu při množení fuchsií u sazeniček.Myslím, že jsem je likvidovala Dursbanem, ale to co popisuje "babča"máme v kuchyňce v práci.Mušky všude a ve všem! Nevíme, kde se pořád berou, ale smutnice to být nemohou, není tam žádná květina, žádná zemina, nic takového! Mysleli jsme jestli to nejsou nějaké octomilky nebo co?Tak jsme na tom Jani jako vy, už jsme je i vystříkali, ale za chvíli tam byly znovu.Tak fakt nevím... Zdravím B.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 31.12.2008 10:18
Na octomilky stačí kbelík s odpadem, jablko, množí se hodně rychle. Takže hledat na čem se živí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |