Ktera potvora prosim dela na zahone chodbičky nadzvedle nad uroven zahonu

host - 168.46 (?)
12.5.2012 9:10

Taky bych si tipnul na hryzce. Oproti krtkovi je s ním mnohem větší problém, neboť ožírá kořínky u rostlin. Vloni jsme s ním bojovali různými způsoby, nedařilo se, poté, co nám odešlo několik rostlin, kterým úplně sežral kořínky, tak jsme se obrátili na specializovanou firmu, která ho zlikvidovala pomocí plynových tablet. Od té doby máme pokoj (doufám, že navždy)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 158.236 (?), 11.5.2012 9:50, zobrazeno: 7242x

dobry den,

ktera potvora prosim dela na zahone chodbičky nadzvedle nad uroven zahonu  - nazdvedla hlina -tunel nad horizontem zahonu???

dekuji

host - 245.219 (?), 11.5.2012 10:47

Nejspíš se jedná o hryzce! je to něco jako myš, dělá to chotby těsně pod povrchěm hlíny.

host - 168.46 (?), 12.5.2012 9:10

Taky bych si tipnul na hryzce. Oproti krtkovi je s ním mnohem větší problém, neboť ožírá kořínky u rostlin. Vloni jsme s ním bojovali různými způsoby, nedařilo se, poté, co nám odešlo několik rostlin, kterým úplně sežral kořínky, tak jsme se obrátili na specializovanou firmu, která ho zlikvidovala pomocí plynových tablet. Od té doby máme pokoj (doufám, že navždy)

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 224.18 (?), 12.5.2012 10:41

Hryzec vodní, s ním je těžké pořízení, miluje rostlinnou potravu a tak v zahradě může poničit skoro vše, brambory, kořenovou zeleninu, košťálovou, zákrsky, atd. Mě kdysi vyžral zelné hlávky v místě, kde se dotýkaly země, to samé provedl s celerem. Do pastí se nerad nachytá a když je bezpečno, klidně vyleze z nory a přeběhne jinam.

miroslav partl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 35.166 (?), 12.5.2012 11:28

Taky nám na zahradě řádil a tak teď musím všechno sázet do košíčků z králičího pletiva. Na mrkev a jinou kořenovou zeleninu můžu zapomenout. Ale mám pocit, že ho to po dvou letech přestává bavit. Tak jsem letos zkusil vyset řádek mrkve a uvidíme, jestli ji najde.

Mirek

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 224.18 (?), 12.5.2012 13:00

No, já jsem se ho tehdy zbavil tak, že brzy na jaře, zhruba týden jsem mu intenzivně rozhrabával všechny jeho pracně vybudované nory a spižírny, mimochodem v jedné takové byla úhledně složená otýpka kořínků svlačce, až jsem ho zřejmě vyhladověl tak, že se chytil do průlezné pasti s bramborou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci9.6.2025
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz