kočka na zahradě



PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 128.44 (?)
9.12.2009 8:26

Weilova žloutenka?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
      
host - 231.83 (?), 11.6.2009 21:11

Až na zahrádce objevíte sametku podzimní, problém s kočkami se Vám bude zdát malicherný. To mi věřte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 96.2 (?), 19.11.2009 21:09

a až vyhubíte všechny kočky opovažte se přijít s dotazem jak se zbavit krtků, myší, hryzců, hrabošů a potkanů

zdravím! panidana

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
All - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (125) - 70.229 (?), 19.11.2009 21:36

pro panidana: já mám na zahradě dvě kočky (sousedovic ani nepočítám) a myší, krtků, hrysců a hrabošů tam mám pořád mraky. Podle mého názoru kočky (i ty mé, velice dobře živené) na zahrádce udělájí víc škody, než-li užitku. Kdybych dal všechny mými kočkami zahlušený špačky, sýkorky, vrabce, červenky, strakapůdy, konipasi, užovky, netopýry a jinou havěť kterou oloví za léto na jednu hromadu, tak za ní ty dvě kočky ani neuvidím. Přemnožený kočky na sídlištích, zahradách atd. to je podle mého názoru obrovský problém, který když se nebude řešit, tak nám brzy přeroste přes hlavu.

Já razím takové heslo, že jediná sýkorka udělá na mojí švesce za jediný den více užitku, než-li kočka na zahradě za celý rok.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 7.86 (?), 21.11.2009 17:12

Tak nevím, asi mám divnou zahradu nebo divný kočky. Moje zahrada hýří uprostřed města (v kolonii rod.domků) keříky, stromky i kytkami, mám i zeleninovou zahrádku s jahodama, hráškem a tak tak podobně. A k tomu máme dva kocourky. Podotýkám že venkovní, ikdyž se nám do domu samozřejmě občas vetřou - pomazlit, poškrábat za uchem, zalehnout křeslo... Ve dveřích zahradního skladu mají díru a uvnitř pelíšek a misky. Jedinou devastační činností, kterou jsem pozorovala, bylo broušení drápků o kmeny stromů. Květinovou zahradu mám vcelku a v záhoncích se zeleninou taky nemám díry. Jenom dětské pískoviště musím hlídat a zakrývat. A zahrada mi nesmrdí... Tak to asi moje kočky chodí k sousedům - ale kde chodí sousedovic číči?? Koček je totiž kolem docela dost,  když nasypeme našim krmení tak se pak chodí přiživovat i ty ostatní - a některé jsou docela přidrzlé. Našim ročním kocourům je to jak to vypadá fuk - klidně koukají, jak cizí kočky dojídají jejich misku. Je fakt, že sem tam někdy seberu z trávníku hovínko - ale proti psímu je to nic. Tak jestli někteří pisatelé tady to nepřehání...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 21.11.2009 18:23

To je divné, koček mám šest, kočky sousedů chodí přes moji zahradu, ale ptačí genocidu nepozoruji, kryzce ani krtky na zahradě nemám,. a nepočítám -li občasnou minu v hrabance okolo keříků, tak žádnou škodu nepozoruji..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
All - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (125) - 70.229 (?), 21.11.2009 19:32

A nebo mám divný kočky já. To že hrabou, škrábou atd. mi vůbec nevadí. Mě vadí to, že na mé zahradě a okolí není obsazena ani jedna ptačí budka i když jich tam mám více jak dost... a to díky kočkám. Např. dnes jsem pozoroval, jak poštolka loví vrabce a nakonec to dopadlo tak, že jsem musel zachrańovat poštolku před naší černobílou kočkou. To že kočky jsou a budou problém, o tom není pochyb. Ale k tomu by se asi zde musel vyjádřit nějaký ormitolog a ne zahrádkáři.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 176.18 (?), 21.11.2009 22:43

Mám 2 kočky a 2 kocoury na zahrádce, ale ptáků je tu dost a různých druhů, krmítko mají nad kočičími miskami na žrádlo, ale nevadí jim to. Akorát musím kvůli kočkám zalít čerstvě oseté záhony zjara, ty se jim moc líbí...  Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 209.100 (?), 1.12.2009 11:43

Vlasti zdravím Vás a všechny,

tak se konečně pro nás blýskla naděje, jak pochytat kočky v našem okolí. Sousedi je množí, nekastrují, je to strašné. Nemám proti kočkám nic. Nejen že u nás na zahradě dělají spoušť, to by se taky dalo přejít, ale hlavně v zimně (i jindy) doslova likvidují populaci ptáčků u nás.

Pro majitele koček pobíhajících venku: Kočka domácí, jak už tu bylo řečeno, do naší přírody nepatří, zabíjí malé králíčky a jiné, to je pravda. Myslivci regulují stavy, nevzabíjí pro zábavu!! Nebojíte se o své tam milované domácí kočky, že se jim venku něco stane? Proč je nechováte v bytě, je to čistotné zvíře. Nebo je nechat kočku venku běhat jednodušší? Pokud venku, ano, ale neuvažovali jste o kastraci? Kočka bude přítulnější, nebude se toulat, bude větší a nebude se nekontrolovaně množit a strádat. A v neposlední řadě, kočka chytá hlavně myši a ptáky, kteří přenáší spoustu nemocí. A co vaše děti, když né vy? Nebojíte se, že vám kočka přitáhne domu nějakou nemoc (toxoplazmóza, škrkavky, myší mor, cytomegalo virus, blechy a spoustu dalších). Koťátko je roztomilé, ale malé dítě je náchylné... co takhle brát chov koček torochu zodpovědněji. aynka@volny.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 9.12.2009 0:45

Vše beru, je to Váš názor, ale to vyhrožování infekčními chorobami je skutečná hloupost.

Toxoplazmóza je nejrozšířenější antropozoonozou a setká se s ní devadesát procent populace, nejčastější přenos je při konzumaci masa a to i v místech kde kočky nejsou,Kočka se neuvádí jako rizikový přenašeč v odborné literatuře desítky let, v některých západních zemích se ani toxoplazmóza u lidí ani netestuje (pro masivní promořenost z mnoha zdrojů)

Myší mor neznám, možná myslíte Listeriózu, ale ta se přenáší hlavně nepasterovanými potravinami.

Cytomegalovirus je druh herpetického viru a jeho rozšíření je mezi populací až 85 procentní. Dominantní  přenos je z člověka na člověka, nejčastěji sexuální cestou. Pokud tedy říká muž své partnerce "kočko", máte pravdu. Jinak ne. Pokud by byl člověk zoofil a laškoval s kočkovitou šelmou, catomegalovirem by se nenakazil.

Blechy OK, škrkavky se vyskytují v mnoha hostitelích a jejich přenos na člověka souvisí hlavně se socioekonomickou situací ahygienickými návyky.

Nesmyslné je tvrzení "koťátko je roztomilé, ale dítě náchylné" Neexistuje žádná lékařská studie, dokazující vyšší výskyt parazitárních onemocnění u dětí, které mají doma zvíře (pokud dodržujete základní hygienu) Kočka se neuvádí jako rizikový přenašeč v odborné literatuře desítky let, v některých západních zemích se ani netestuje (pro masivní promořenost)

Aynko, houpat čtenáře lze, ale třískat s nimi o zem, to ne!:-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 128.44 (?), 9.12.2009 8:26

Weilova žloutenka?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika