Fungoval vám někdy na něco NeemAzal?

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4680) - 2.164 (?)
12.6.2025 11:42
Já ho nepoužívám, na mě je moc bio😁. Na mandelinku prý funguje. Jinak nevím. Ale nefunguje hned.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 112.15 (?), 12.6.2025 10:39, zobrazeno: 274x

Zdravím,

řekla jsem si letos že pustím chlup a otestuju širší škálu přípravek NeemAzal, což je emulgovaný nimbový olej. Má být dobrý proti savým a žravým škůdcům, určitě i na kuří oka a vlka, není totoiž z nejlevnějších.

Zatím jsem jej zkoušela uplatnit na dřepčíky na kedlubnách (v počátcích výskytu) a později na mšice na růžích. V obou případech naprosto selhal, dřepčíci část rostlinek zhubili, zbytek jim odrostl, mšice na růžích jsem po dvou dnech omačkala prsty. Dá se říct že škůdci z NeemAzalu měli akorát srandu. Stříkala jsem pak i angrešt, kde mě hodně trápí pilatka, ta pravda zmizela, ale nevím zda je to proto že zabral olej nebo proto, že jsem navíc k postřiku posbírala všechny housenice a o zbytek se postaraly sýkorky.

A tak se ptám - byl vám někdy někomu nimbový olej aka NeemAzal na něco dobrý? 

Anežka

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4680) - 2.164 (?), 12.6.2025 11:42
Já ho nepoužívám, na mě je moc bio😁. Na mandelinku prý funguje. Jinak nevím. Ale nefunguje hned.

host - 214.246 (?), 12.6.2025 12:23

Používal jsem ho loni na mandelinku. Někde tady jsem psal že začátkem to vypadá jako že to nepůsobí ale pak to účinkuje. Letos jsem se díval co na mandelinku použiju NeemAzal jsem spotřeboval. Nakonec jsme to vysbirali. Při to jsem se tam dočetl že to nějak tu mandelnku laicky řečeno uvádí v nechuť na rozmnožovani. Taky se mi zdálo, že 300 Kč skoro dost. Koupil bych to znovu. 

host - 112.15 (?), 12.6.2025 13:23

Aha, takže mandelinka? Díky, to je zajímavé a pro mě by to mohlo být přínosné.

Každoročně pěstuju ca 2 metráky brambor na vzdálené zahradě, mandelinky jsem vždy sbírala ručně, je to na hraně ale dalo se to. Pomáhá mi i to že sousedím s lesem a loukama, takže nemám v blízkém okolí pole odkud by ke mně mandelinky nalétaly. Každopádně NeemAzal vyzkouším na brambory, pokud by to pomohlo vůbec si nebudu stěžovat, už mi není 30 a záda si při ručním sbírání stěžují.

Děkuju za reakce, Anežka

host - 112.15 (?), 12.6.2025 18:05

... ještě doplním k té ceně - koukám na internet, nimbový olej se dá sehnat i samostatně a docela levně, viz třeba https://phytos.cz/produkt/-olej/?attribute_pa_objem=100-ml

vyrobit si jeho emulzi by nemělo být těžké, pár kapek jaru a je to.

Anežka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025