Co to je?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
víítek - Zlatý Zahrádkář (573) - 6.15 (?), 1.10.2009 18:55
Souhlasím s panem Vysloužilem. Ty zadeček, hruď a nohy jsou z roháče. Hlava je vyrobena.
Byla tu i zmínka o vývojových stádiích. U brouků se z larvy vyvine dospělec, který dál neroste a paroží neshazuje.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 55.26 (?), 1.10.2009 21:10
Nuže, zadala jsem do vyhledávače výraz roháč ořechový. Prohlížeč vyplivl velice zajímavé věci: v Šardicích nepečou koláče, ale roháče, pak něco o Janu Roháči z Dubé, dále slovenské Roháče, o ptáku potápce roháči, o režisérovi Jánu Roháčovi, pochopitelně o broucích roháčích, ovšem o roháči ořechovém ani ň.
|
|
 |
|
 |
 |
|
micuko - Zlatý Zahrádkář (712) - 19.201 (?), 2.10.2009 9:00
Dobrý den, přidám se taky s dotazem co to je?První "brouk" černý, lesklý asi 2-3cm velký s metalízově modrými křidékly, chodí mlsat na petůnie.Měla by to být včela?
Druhý, v prvním okamžiku jsem myslela, že je to kolibříček, má dlouhý sosáček a u květu dokáže "stát na místě" tipovala bych to na velikost taky těch 2-3cm, možná o fous větší.Tomu prozatím říkám -násoska -.Pomůžete s jejich určením?Fota bohužel žádná nemám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.174 (?), 2.10.2009 11:03
Micuko, ta včela o které píšete je prý včela černá a je celkem vzácná.
A ten "kolibřík", ten u nás poletuje taky, viděla jsem ho sedět na zdi a vypadá jako nějaká můra. Zdenca
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.187 (?), 2.10.2009 14:11
"Kolibřík" je motýl - dlouhozubka svízelová. Taky jsem si v první chvíli, když jsem ji viděla, vzpomněla na kolibříka. Jarka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.187 (?), 2.10.2009 14:15
Omlouvám se za překlep - správně je dlouhozobka svízelová - macroglossum stellatarum. Jarka
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |