Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Možno to platí keď to niekto totalne preženie (asi preto zakázali iba malospotrebitelske balenie a nechali iba pre profi pouzitie) - Toto som našiel na nete (Možno pre niekoho pomôže ako náhrada za samostatne Calypso.)

"PREDJARNÝ POSTREK, SADA 500+25ml"

(florasystem.sk/e-shop/Insekticidy,-akaricidy/D28756-31354-PREDJARNÝ-POSTREK, SADA-500a25ml/):

Predajca uvádza o zložke CALYPSO 480 SC (za podmienky dodržania zásad ošetrovania porastov): "Neškodí totiž včelám ani ďalším druhom užitočného hmyzu" - viď nižšie.

ÚČINNÉ LÁTKY:

MERO Stefes - 733g/l metylester repkového oleja
Calypso 480 SC – 480 g/l thiacloprid
SPOSOB ÚČINKU:
MERO Stefes– kontaktný
Calypso 480 SC – systémový, kontaktný a požerový

CALYPSO 480 SC
Postrekový insekticídny prípravok vo forme suspenzného koncentrátu na riedenie vodou na ochranu repky olejnej, ovocných drevín, viniča, zeleniny, zemiakov a okrasných rastlín proti cicavému a žravému hmyzu. Calypso 480 SC obsahuje novú účinnú látku thiacloprid zo skupiny chloronicotinilov. Pôsobí kontaktne i požerovo a má vynikajúce systémové vlastnosti. Originálny spôsob účinku spočíva v narušení prenosu impulzov vo vnútri nervového systému hmyzu. Mechanizmus je obdobný ako u acetylcholinesterázy, avšak thiacloprid je len pomaly inaktivovaný. Jeho trvalé pôsobenie vedie k celkovej dysfunkcii nervového systému a následne k usmrteniu cieľového organizmu. Významnou prednosťou prípravku Calypso 480 SC sú jeho mimoriadne priaznivé ekotoxikologické parametre. Neškodí totiž včelám ani ďalším druhom užitočného hmyzu a je povolená aj jeho letecká aplikácia. Táto skutočnosť má obrovský význam v mnohých plodinách a umožňuje aj ošetrenia kvitnúcich porastov za podmienky dodržania zásad ošetrovania takýchto porastov.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika