Stavba skleníku



host - 42.36 (?) 
23.3.2011 8:00, zobrazeno: 12383x

Dobrý den, pořídili jsme si skleník s hliníkovou konstrukcí a polykarbonátovými "skly". Bohužel jsem v tomto totální lajk a zajímalo by mne, zda musí být skleník zabudován do betonu. Přítel to chtěl dávat bez betonu s nějakými tunely jen, na které se skleník posadí, ale mě by zajímalo, jestli toho nebudu litovat, že nebude zabetonovaný. Jestli se opravdu nevyplatí dát si tu práci a vylít beton. To ale je další problém - nevíme jak :) a na internetu jsem to ani nikde nenašla. Díky za rady. Petra S.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 163.84 (?), 23.3.2011 13:42

Dobrý den, my jsme si koupili tento skleník loni na jaře...100% ho musíte ukotvit (my si přikoupili hliníkovou podezdívku ke které, po prvním silnějším větru :o(((jsme museli vyvrtat a přišroubovat... bohužel při tom větru nám odlítali i ty postraní polykarb.desky... tak jsme je nasadili... přišel další vítr jsou zase pryč :o(((tak tedˇ marně přemýšlíme jak to udělat, aby drželi??!!!ale určitě skleník k něčemu přivrtetejte, jinač odletí :o((

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 42.36 (?), 24.3.2011 8:37

Díky za radu, no asi to budem dávat na piloty, ale že by nám to vítr odfoukl, to se nebojím, budeme to mít na místě, kde vítr v žádném případě nehrozí, kde to bude chráněné... Možná byste taky měli přemýšlet o jiném místě. To je prý strašně důležité, jak světové strany, tak aby byl skleník chráněný před větrem atd... Petra S.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Aleš Vondrák - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (56) - 126.6 (?), 24.3.2011 12:40

Hliníkové skleníky s polykarbonátem jsou velmi lehké, takže je celkem zbytečné přemýšlet o nějaké betonové podezdívce. Nízká hmotnost ale zvyšuje citlivost skleníku na vítr – v každém případě je třeba ho řádně ukotvit, aby ho vítr neodnesl. V podstatě postačí i obyčejné kolíky, zatlučené do země (podobně jako u stanu :-)

Při výběru místa pro malý skleník (což ty hliníkové většinou jsou) je zbytečné brát ohled na světové strany, takže skleník lze natočit libovolně (věřte, že na paprikách to nijak nepoznáte, zda máte k jihu čelo nebo bok skleníku). Stejně tak nedává smysl chránit skleník před větrem; skleník by měl být dostatečně odolný, aby odolal i silnému větru (jinak to je šmejd, kterému je lépe se vyhnout).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 42.36 (?), 25.3.2011 10:29

Tak to bude asi zase věc názoru, pokud je skleník lehký, tak myslím, že je třeba ho chránit před větrem, vše je třeba chránit, aby nám déle vydrželo ;-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Aleš Vondrák - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (56) - 126.6 (?), 26.3.2011 11:26

Kvalitní skleník můžete postavit bez obav třeba na "větrné hůrce", to je zase můj názor (ochrana před větrem tak souvisí spíše s kvalitou než váhou skleníku).

Jinak vítr může být problém i u neutěsněných skleníků při pěstování zeleniny počátkem jara. Pokud vítr "profukuje" skleníkem, rostliny trpí průvanem a ze skleníku uniká veškeré teplo, potřebné k prohřátí zeminy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika