Nebudou strádat buxusy ve svahovkách



host - 99.40 (?) 
19.7.2010 16:00, zobrazeno: 5107x
Máme na zahradě dvě řady svahovek plné hlíny, jde o vyvýšenou pasáž v zahradě, před zahradním domkem.Seshora máme chodník vysypaný štěrkem. Dlouho váhame co by jsme tam zasadili, máme to bez rostlin už dva roky, takže ta hlína bude dost sedlá, v horním patře je na povrchu hlíny dost mechu, takže se tam drží dost vlhko. Chtěli bychom tam něco malého, jen na částečné nebo úplné pokrytí toho betonu, ale taky něco trvalého, ne jednoleté kytičky apd. prostě se v tom nechceme každý rok hrabat. Nejvíce by se nám tam líbily různe druhy jehličnanů, nějakých hodně nana, nebo jak to napsat, taky právě buxusy, o to že by ten úsek byl pak monotóní nám vůbec nejde, respektive nevadí. Myslíte že kdybychom tam nasadili řekněme do co druhé svahovky buxus a do spodní řady na střídačku taktéž buxusy, že by tam pak takto mohly prospívat? Vím, že se tohle určitě každému nemusí líbit, ale nám by se to takto líbilo, takže se ptám jen na funkčnost a jaké by tohle osazení mohlo přinášet problémy. Děkuji.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 223.249 (?), 19.7.2010 17:07

Buxus nesnáší omezení.Poměrně rozsáhle koření a v nádobách či v něčem podobném roste bídně.Také nemá moc rád přímé slunce.Pokud mohu doporučit Buxus do svahovek ne.Buxus nejlépe do volné půdy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 22.243 (?), 19.7.2010 21:24

Nezbývá než souhlasit, ačkoli by tam při pravidelném zastřihovaní a udržování malého tvaru vydržel. Do svahovek je lépe vybírat zakrslé druhy konifer a nebál bych se to proložit občas nějakou skalničkou, která onu partii zpestří.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika