Tlakový hrnec - kolik vody?



host - 156.174 (?) 
30.8.2021 17:05, zobrazeno: 2757x

Zdravím všechny kuchaře, kuchařky, poprosím o radu, asi před rokem jsem si koupil tlakový hrnec. Vařím v něm normálně, jídlo výborné, ale... narazil jsem na jeden recept, kde se píše,,recept na segeďák,, k masu vody přilejte aby se dusilo, ne vařilo,,  a moje otázká zní, kolik dát na 1 kg masa vody, aby se dusilo, ne vařilo, jednou jsem dal míň a během dušení se voda odpařila a spodek byl chycený... mám el. sporák, jakmile začne utíkat pára přes trysku, stáhnu na minimum aby to prostě tu dobu vaření syčelo v,,klidu,,.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 9.142 (?), 31.8.2021 9:36

Nevím co chcete vědět, když to máte vyzkoušené. Vaří se polífka, dusí se guláš. Rozdíl je v množství vody, jak správně tušíte, ale jestli chcete matematický poměr, stěží vám ho někdo poví. Máte vyzkoušeno, že v tlakáči musíte dusit ve větším množství vody aby se nevyvařila. Tak postupujte stejným způsobem. Minule jste dal vody málo, příště dejte víc až se to připalovat nebude. Dobré je guláš dělat v menším množství koncentrovaného základu, i mírně přesoleného a pak naředit při zahušťování. Líp se tak maso ochutí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 214.246 (?), 31.8.2021 19:03

Najdete si guláš v tlakovém hrnci a tam mate přesný postup Např.hovězí 30 min, vody tolik aby maso bylo zároveň, víc masa muže být maso potopené atd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 92.38 (?), 1.9.2021 9:56

Z papiňáku se během vaření nevyvaří tolik vody jako z obyčejného hrnce, protože vaření netrvá tak dlouho. Akorát nemůžeme vodu během vaření průběžně dolívat. 
Maso v tlakáči zalévám tak, aby horní kostky lehce vykukovaly z tekutiny. Pouze v případě, kdyby se vařila jedna porce - tedy jen maso v 1 vrstvě na dně, by hrozilo vyvaření vody a připálení. V tom případě musí být maso pod vodou a šťávy do 1/4 výšky hrnce. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika