Keř / rostlina s



host - 118.1 (?) 
15.10.2020 13:45, zobrazeno: 859x

Dobrý den všem,

předem se omlouvám za netradiční dotaz, nicméně rád bych poprosil o pomoc někoho, kdo by mohl mít zkušenost, případně by věděl, zda se může jednat o nějakou rostlinu.

Cca 3 měsíce řešíme to, že je u nás na zahradě, bohužel i v domě při otevřených oknech, cítit jakoby citrónová vůně, někdy až s chemickým nádechem - ale je možné, že je to pouze tak aromatické. Prostě jak nějaký Sanytol s citrónovou vůní. 

Mám podezření, že je to od sousedů, kteří bydlí v rodinném domě relativně blízko. Sousedů jsem se samozřejmě ptal, zda necítí nějaký chemický zápach, ale prý ne.

Sousedi jsou nadšení pěstitelé, takže na zahradě toho mají hromadu, uvnitř domu mají vidět i nějaké keře s plody, jak citróny či malé mandarinky. Vůně je opravdu intenzivní, vždy záleží na větru, zda je zápach intenzivnější či ne. 

Je to nepříjemné hlavně kvůli dětem, protože nevíme, co jim do pokoje pouštíme. Budu rád za každý příspěvek, zda se může jednat o nějakou dřevinu a nemusíme se bát :-)

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 148.5 (?), 16.10.2020 21:24

Tak prvně bych identifikovala, odkud to opravdu jde, což se dá podle směru větru celkem snadno, ne? Pak můžete pátrat dál. Pokud sousedé nic necítí, od dalších za nima to asi nejde, ale jde to vůbec od nich, když to intenzivně cítíte vy? Není to na vaší zahradě? Jen mne nenapadá, co by tak moc mohlo být cítit. Pokud rostlina, tak je to celkem jedno jaková, to ničemu neškodí. Konvalinka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 91.196 (?), 17.10.2020 7:46

Aviváž, nebo voňka na wc...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 223.69 (?), 17.10.2020 10:50

"Pokud rostlina, tak je to celkem jedno jaková, to ničemu neškodí."

Stačí si vzpomenout na vůni kvetoucí řepky, nebo třeba jedlých kaštanů.  Neškodí, ale mít to pod oknem...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 156.8 (?), 20.10.2020 19:24

Bohužel, úplně to právě nejde... Občas zapáchá na horní, občas na dolní zahradě, vítr se dost točí. Z naší to určitě nejde, skoro nic tam nemáme. Ještě jednou jsem se souseda ptal, nicméně prý opravud neví, i když zrovna jsem stáli v době, kdy to zapáchalo. Nic necítil - je starší, takže buď to opravdu necítí, nebo je na to prostě už zvyklý. Neřešil bych to nemít děti, nicméně pokud jim to vane do pokojů při větrání a nevíte o co jde, tak to není příjemné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1749) - 168.103 (?), 20.10.2020 22:59

tak z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že květy citroníků, mandarinek a jiného citrusového ovoce, vydávají příjemnou intenzivní citronovou vůni, která je cítit na dálku Walter

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika