Drtič odpadu



sovicka5 - (1) - 130.2 (?) 
19.1.2019 12:25, zobrazeno: 3379x

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zkušenosti s drtičem odpadu v kuchyni. Byla jsem nahlodaná kamarádkou, která je s tím hodně spokojená, ale já s tím nemám žádnou zkušnost. Chtěla bych se zeptat na praktické věci - hlučnost, zápach z drtiče a čištění. Máte s tím nějakou zkušenost, popřípadě můžete mi nějaký doporučit?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 19.1.2019 16:00

V reklamě se píše, že drtič je šetrný k životnímu prostředí. Já tedy nevím. Mnohem šetrnější je odpad hodit na vlastní kompost, kdo ho nemá, pak do bioopdpadu. Splachovat odpad do kanálu mi až tak šetrné nepřijde. Nehledě na vyšší spotřebu energie i vody.
   Ale příspěvek je beztak jen reklama obchodu, takže patrně bude smazán.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 0.83 (?), 24.1.2019 13:17

Drtiče se sice prodávají, ale nejsou povolené. Do kanalizace se nesmí splachovat kuchyňský odpad! Zatím po tom vodárny a kanalizace asi nejdou, drtiče se používají minimélně. Ale když by se na to přišlo, můžete dostat citelnou pokutu. Zákaz je jistě v provozním řádu vašich kanalizací.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (188) - 7.141 (?), 27.1.2019 6:25

Kdysi jsem o tom diskutoval se známým instalaltérem. Jaký to je průšvih když se drtič nainstaluje zejména ve starších domech kde jsou litinové odpadní trubky a ve spojení s tím, že je doma i myčka nádobí. Rozemleté odpady spolu s horkou emulzí tuku z myčky jde to litinového potrubí kde začne rychle vychládat a začne se to srážet na stěnách. Takto se průtočný profil ztenčuje a nakonec to skončí ucpáním odpadu. Známý instalatér jezdí po domech a uvolňuje ucpané odpady :-(. No má zajištěný docela slušný kšeft.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
jardo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (89) - 21.210 (?), 28.1.2019 22:51

Drtič používame v našej firemnej kuchyni. Personál a zvlášť umývačky riadu si ju pochvaľujú. A to je asi jediné plus. Kuchynský odpad by sa musel likvidovať cez kafilériu, skrmovať domácimi zvieratami ho nie je povolené. Kompostovanie neprichádza do úvahy, aj tak by to bolo ohromné krmidlo pre hlodavcov. Do kanalizácie ho tiež nemožno splachovať. Riešením je lapač tukov. Je to ale podzemná stavba s objemon cca 1500 litrov. V ňom sa odlúčia všetky podrtené zvyšky. Je ho ale pravidelne nutné vyvážať a pri tom čistiť aj nátokové potrubie. Toto je tak nákladná záležitosť, že súkromne by si to asi nedovolil nikto. V súkromných podmienkach zrejme nikto nebude riešiť spomíňané doplnky. Nainštaluje drtič a hotovo. Ak doteraz splachoval zvyšky vo WC, tak drtič má poruke hneď v kuchyni. Zápach sa z neho nešíri ak budete pri prevádzke používať dostatok vody. So zapchávaním kanalizácie tukmi počítajte. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika