při návštěvě rozária Sangerhäusen mě naprosto uchvátila vůně floribundy Kosmos od Kordese. Voní svěží ovocnou vůní - řekla bych že jako zelená jablka. Navíc má nádherný plný pastelově bílý květ s lehkým růžovým nádechem.
Další možnost, kde získat přehled o tom, která růže je silně voňavá je v české netové encyklopedii růží pana Žlebčíka ruze.wi.cz , konkrétně soupis silně vonných je zde: http://ruze.wi.cz/index.php?i=AGB00v. Ovšem pozor stránka je koncipována jako dokument toho, co se v ČR a blízkém okolí pěstuje a autor záměrně neopravuje chybné označení a zařazuje růže tak, jak je našel a vyfotil (a jak je najdete i vy, když na udané místo půjdete) Takže tam najdete chyby v názvech i záměny (viz záměna "A Shropshire Lad" za "Shropshire Lass" nebo např. Solette místo Colette). Je bezva, že jsou v češtině a autor je dlouholetý růžař / výzkumník ale právě kvůli výše zmíněným nepřesnostem raději vždy konzultujte ještě s Helpmefind nebo tištěnými encyklopediemi.
Pro LILI, nabízela jsem Vám návštěvu u mne abyste se mohla podívat jak v reálu kvetou moje popínavé ramblery, i když jste nenašla jediný, který by byl remontující podle Vás. tak se přijedte podívat. Je to paráda. JITA