Růže k altánu

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?)
24.10.2009 10:17

Velvetino, taky řeším problém růže k altánu, volila jsem historické růže, protože místo, kde se bude sedávat, musí být voňavé. Já si fakt myslím, že by bylo nejlepší zavolat panu Šípovi do Skaličan, kde se také růže pak zakoupí, a poradit se. Já budu z jednoho boku altánu sadit MMe Isaac Pereire, pokud pan Šíp nezapomene přibalit ji, objednávala jsem ji dodatečně. Hodně zdaru a dejte vědět. D

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Velvetina - (44) - 81.137 (?), 22.10.2009 10:20, zobrazeno: 4755x

Prosím všechny znalce růží a zvláště paní Lili o radu.

Mám u altánu světle růžovou pnoucí růži, odrůdu bohužel neznám. Problém je, že růže je velice bujná, vystřeluje dva metry dlouhé šlahouny do všech stran, na koncích je vždy několik květů, průměr asi 5 cm. Růže má spoustu velkých, jako břitva ostrých trnů. Na tom místě, kde je, zabírá moc místa, navíc květy vydrží velmi krátce a hned opadávají. Růži bych ráda vyměnila za nějakou méně bujnou, která by opakovaně kvetla a květy by držely déle. Nejlépe růžovou nebo tmavě růžovou. Výška nejlíp do tří metrů, šířka tak do dvou metrů a pokud možno s menším množstvím trnů (vím, že to už chci asi moc ). Stanoviště je orientováno na jihozápad, závětrná poloha, celý den tam jde slunce. Budu vděčná za jakékoliv rady, ale hlavně za rady, kde se dá růže koupit.

Díky moc

host - 176.18 (?), 22.10.2009 23:39

Jenom malá poznámka - pokud máte růži na plném slunci, opadají květy brzo každé (zvlášť když je tak ke 30°C).

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?), 24.10.2009 10:17

Velvetino, taky řeším problém růže k altánu, volila jsem historické růže, protože místo, kde se bude sedávat, musí být voňavé. Já si fakt myslím, že by bylo nejlepší zavolat panu Šípovi do Skaličan, kde se také růže pak zakoupí, a poradit se. Já budu z jednoho boku altánu sadit MMe Isaac Pereire, pokud pan Šíp nezapomene přibalit ji, objednávala jsem ji dodatečně. Hodně zdaru a dejte vědět. D

Eva Kaš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 209.6 (?), 24.10.2009 21:31

Me Issac Pereire opravdu krásně voní a opakuje kvetení, další historickou růži kterou mám je Salet, je to mechovka a voní ještě víc.

Mme Issac Pereire-krásně voní
Mme Issac Pereire-krásně voní
Bez názvu
Bez názvu
Salet
Salet
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025