Diky vsem za mila slova. O ruze jsem se se v mistnim foru zajimala uz pred rokem... jako 'host'. Zaregistrovala jsem se az ted.
K rozariu chystam nejake jednoduche webove stranky, dam vam sem odkaz az budou.
Ruze sama ockovat nebudu - nikdy jsem to nedelala, takze by byl asi risk se o to pokouset a rovnou v takovem mnozstvi. A kde shanet ke vsemu ocka.. V tomhle smeru si to ulehcuju a vse pro me napestuje pan Sip ze Skalican. Ockovat si vyzkousim az bude cas. Bylo by super jednou v rozariu poradat nejake 'workshopy' ci prednasky k ruzim... :-)
V porovnani se znalostmi o ruzich vetsiny prispevovatelu do tohoto fora ferove priznavam, ze jsem spis ten manazersky typ, ktery propadl ruzim, nez botanik-historik ci dobry zahradnik. Nebuduju rozarium jako zavrseni svych znalosti a zahradnickeho umu, ale beru ho jako cestu se tomu vsemu ucit a na vrch se setkavat s lidmi, kteri o ruzich neco vi nebo je maji proste radi.
S vysadbou se pokusim - jestli by mi pomohli z nejake zahradnicke skoly. Prece jen si zkuste spocitat cas na vysadbu 1,000 keriku, kdyz venujete kazdemu jenom 5 minut :-)) Uvidime, jestli nekdo na spolupraci kyvne.
V kratkosti harmonogram: letos pole oplotim a na zimu prohnojim.Pristi rok parkrat odplevelim herbicidy, v lete zahony, drobne stavebni prvky a predevsim zavlaha a na podzim budou prostokorenace od pana Sipa..Takze prvni kveteni na jare 2011 :)
Byla bych moc rada, kdyby se se mnou mailem spojila pani Lili veselaruze@gmail.com. Dekuji.