|
Simonit&Sirch zkušenosti, rady, návody
|
|
|
|
|
|
|
|
samot - (34) - 91.220 (?), 23.8.2019 9:13, zobrazeno: 19973x
Dobrý den, jelikož mám dost času přemýšlet jaký řez révy budu aplikovat na mé mikrovinici tak stále pátrám po informacích.Narazil jsem na metodu Simonit&Sirch.Protože jsem zde toho mnoho nenašel tak jsem založil toto vlákno.Tak jestli má kdokoliv nějaké zkušenosti fotky, obrázky, videa atd. tak to sem klidně dávejte a můžeme se podělit o zkušenosti s tímto stylem řezu vinné révy.Já začnu a dávám sem první typ na zajímavá videa
Bc.Pavol Macko na YT
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
samot - (34) - 91.220 (?), 29.8.2019 10:05
Dobrý den tak já asi tady začnu sám jako mikro vinař amatér a vemu to pěkně od začátku.Budu rád za každou radu nebo názor který bude mít smysl a bude se týkat tématu a metody střihu S&S ale začneme pěkně od začátku.Je možné že občas napíšu něco špatně nebo špatný výraz (název) jsem opravdu amatér tak se to může stát.Když budete mít dotaz tak se klidně ptejte a když budu vědět tak rád odpovím.
Pro začátek začneme plánkem konstrukce tak jak ji mám já.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
samot - (34) - 91.220 (?), 29.8.2019 10:40
Následovala konzultace a správný výběr stolních odrůd do 395m.n.m.(Broumov).Nastalo dlouhé čekání na jarní období kdy by šlo sázet už do země.Konzultace proběhly v roce 2018 pozdě na podzim tak se čekalo do dubna 2019.Vše ale klaplo na výbornou sazenice přišly perfektně zabalené a v pořádku tak se šlo hned sázet do připravených děr.Dám pár fotek.
Už zasázené odrůdy pěkně z leva dne 10.4.2019
Katalonia Arni Šaráda Vanessa
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevík - Stříbrný Zahrádkář (115) - 219.162 (?), 29.8.2019 12:50
S metodou Simonit&Sirch neporadím, ale s jinými věcmi se pokusím. Poznávám kvalitní sazenice od bred ika. Když k tomu přidáme dobré podmínky, mohou být klidně prvním rokem keře vysoké 4 metry. Na fotkách je ovšem vidět, že keře nejsou stále zastřiženy a asi rostou pořád do délky. To je špatně. Keře vyrostly už dost (dokonce příliš), teď je nejvyšší čas začít se starat o vyzrání réví, ať po zimě nemusíte začít znovu od země a ať máte příští rok první úrodu. Obecně réví vyzrává prvním rokem často problematicky a se stářím keře se to zlepšuje.
Doporučuji co nejdříve keře zastřihnout někde ve 2 metrech (Katalonia) nebo 2,5 m (ostatní), zakrátit také zbylé zálistky a dělat vše pro vyzrání dřeva. První mrazíky mohou být už za měsíc. Ať máte na jaře z čeho formovat kmínek!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
samot - (34) - 91.220 (?), 29.8.2019 20:21
Děkuji za radu jen nechápu proč se tuto informaci dozvídám až teď většina mi tvrdila, že to mám nechat volně růst.Tak zítra se vrhnu na zakrácení keřů.Letos mi jde opravdu jen o kvalitní kmínky.Ještě jednou děkuji za radu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
samot - (34) - 91.220 (?), 29.8.2019 20:41
Tak a jelikož jsem hračička tak jsem si vymyslel že dám proti plevelu folii a na tu jsem naskládal pískovec a to už bylo konečně podle mých představ.Časem jsem zjistil že bych mohl udělat na konstrukci držáky na sítě a rozpěru kůlů.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4
|
|
|
Venkovní kuchyně: inspirace pro perfektní letní vaření
Pokud máte to štěstí, že bydlíte v domě, nevynechávejte myšlenku na vybudování venkovní kuchyně. Vař...
Nápady na malé zahrady, které udělají velký dojem
Pokud jde o zahrady, ne vždy platí, že větší je lepší. Zvláště pokud si můžete prostor přizpůsobit p...
7 nejprodávanějších AKU sekaček na trávu v českých e-shopech
Jaro se blíží a s ním i čas, kdy naše zahrady vyžadují více péče. Pro mnohé z nás, kteří hledají efe...
8 zahradnických tipů pro krásnou a úspěšnou zahradu
Zahradničení může být terapeutickým způsobem, jak se zbavit stresu, strávit čas o samotě a kochat se...
10 bylinek, které můžete pěstovat v interiéru ve vodě po celý rok
Bylinky mají často léčivé, relaxační i kulinářské vlastnosti a je skvělé, když je můžeme mít doma po...
|
|
|
|