Ochrana proti vosám a ptákům

Mevík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (115) - 101.14 (?)
20.8.2019 8:07

Zelené pytlíky na hrozny z Ukrajiny (jsou i jiných barev, třeba fialové, ale ty vypadají na keřích trošku divně) používám už více let. Nic lepšího zatím neznám. I tyto pytlíky mají ale své problémy:

- když jsou na zemi, někdo (mám podezření, že mravenci) do nich udělá díry. Mimo dotyk se zemí se mi to nestalo.

- je třeba pořádně zatáhnout úvazek, jinak se tam horem hmyz dostane

- nejslabším místem pytlíků jsou právě úvazky. Podle mých zkušeností jsou často po dvou až třech letech užívání vlivem slunce tak poškozené, že se přetrhnou, případně až rozpadnou. Nicméně i bez úvazků jsou pytlíky použitelné, ke stažení stačí použít jakýkoliv provázek, drát apod.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 20.52 (?), 19.8.2019 8:32

Aj ich ešte stále ponúka, pred pár týždňami som objednával.

Mevík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (115) - 101.14 (?), 20.8.2019 8:07

Zelené pytlíky na hrozny z Ukrajiny (jsou i jiných barev, třeba fialové, ale ty vypadají na keřích trošku divně) používám už více let. Nic lepšího zatím neznám. I tyto pytlíky mají ale své problémy:

- když jsou na zemi, někdo (mám podezření, že mravenci) do nich udělá díry. Mimo dotyk se zemí se mi to nestalo.

- je třeba pořádně zatáhnout úvazek, jinak se tam horem hmyz dostane

- nejslabším místem pytlíků jsou právě úvazky. Podle mých zkušeností jsou často po dvou až třech letech užívání vlivem slunce tak poškozené, že se přetrhnou, případně až rozpadnou. Nicméně i bez úvazků jsou pytlíky použitelné, ke stažení stačí použít jakýkoliv provázek, drát apod.

host - 250.133 (?), 5.9.2018 14:02

Naše metoda proti ptákům a vosám: rozstříhat dámské silonky na cca 30cm (na barvě tak moc nezáleží, černou raději ne), jeden konec zauzluju, a zlehka navlékám na jednotlivé hrozny (ještě když nejsou moc veliké) a zavážu. Pozor na deštivé období - riziko zahnívání.

Po sklizni sundám, vyperu a schovám na příští rok. Vypadá to sice legračně, ale funguje to.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz