Neroste a neroste

Coda - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (191) - 207.2 (?)
3.10.2009 12:25
Diky! Dam na Vase rady. Sterba
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 93.15 (?), 25.9.2009 18:59
Já bych se nebála, teta v Mikulově pěstuje Frankovku a má menší výnosy než my tady v Čechách a to se říká, že Frankovka je dobrá takřka výhradně na Moravě. Podmínky Čech a Jižní Moravy se srovnávají, takže adios Moravo

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 195.168 (?), 26.9.2009 10:59

To, že je réva mělce zasazena, není podle mě ten zásadní problém. Problém je podle mého ten, že mladá réva pořebuje k dobrému startu propustnou půdu a přiměřené prohnojení. V jílové nebo slínové půdě (jak máme na Hané) se bez prokopání révě moc dařit nebude. A myslím, že ani kupovaný substrát není to nejlepší řešení, protože až příliš moc drží vlhko, tím i hniloby. Podle mých zkušeností réva stejně jako papriky milují kravský hnůj (samozřejmě, že nejlepší je uleželý).

host - 145.44 (?), 27.9.2009 21:20

Když píšete o tom kravském hnoji... Na trhu je granulovaný. Kravský i koňský. Myslíte, že i ten je vhodný?

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 130.3 (?), 29.9.2009 11:03

S granulovaným hnojem nemám zkušenosti, ale myslím, že horší nebude. Chce to vyzkoušet - nic tím nepokazíte. Z koňského hnoje jsem vždy měl a mám strach. Když se neodhadne ředění, je to pak vynikající herbicid.

Coda - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (191) - 207.2 (?), 1.10.2009 23:27
Dobry den, asi pred ctyrmi lety jsem zasadil vetvicku revy, ke zdi na vychodni stranu, kde je mizerna puda. Vubec nevim, o jakou sortu slo. Bylo to spis jen tak na zkousku, no a na fotce vidite vysledek:). Asi je to tou pudou a taky, ze byla zasazena melce. Presto se nechci vzdat:). Presadil bych ji ke kamenne zdi na jizni stranu do lepsi pudy. Mohu to provest nyni, jak hluboko a mam ji zakratit? Dekuji! Sterba
Bez názvu
Bez názvu

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 2.10.2009 8:44

Osobně bych váš záměr s přesazením odložil na jaro - nejlépe na cca 1/2 dubna, kdy je optimální doba na sázení nových sazenic. Nyní už přesazením nic nezískáte, nechte kořeny v klidu zakořeněné, rostlina se sama připraví na zimu. Otázkou však je, zda má cenu vynakládat úsilí a čas a přesazovat keřík révy, o jejímž původu nic nevíte. (Mohl byste se dočkat dalšího zklamání). Nebylo by lepší využít dlouhé zimní večery k pročtení zdejších diskuzí na téma volba "těch nejlepších odrůd", na jaře vámi vybranou odrůdu(-y) koupit v zahradnictví (cca 150,- Kč / ks) se zárukou původu a pak se těšit se na krásné a chutné hrozny? 

Coda - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (191) - 207.2 (?), 2.10.2009 11:08
Dekuji za Vasi odpoved! Pro mne toto je vse jen "hokus-pokus". Tu vetvicku, co jsme tenkrat dostali, byla ze stromku, ktery mel male sladke kulicky, ktere moc chutnaly me zene. Tak proto to zkousim. Tu knihu si ale koupim:). Sterba

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 195.168 (?), 2.10.2009 11:53

Souhlasím s Wimpim, akorát že 150 korun za sazenici je trochu moc. Letos mi poprvé plodila BG1 (neví někdo civilní název - pokud už existuje?) a ta byla raná a chuťově naprosto vynikající s většími bobulemi. Ale pokud byste chtěl svoji stávající révu rozplodit (jinou další můžete strčit někam jinam), máte-li zeď na fotografii směrovanou na jih nebo nějak podobně, doporučuju v předjaří horní šlahoun zastřihnout do poloviny a ty dva boční všechny pryč. Keřík zalejte roztokem močoviny a superfosfátu 1:1 - roztok musí mít barvu jako napůl s vodou zředěné mléko. - Opakujte ještě 2X vždy po týdnu. Upozorňuju, že to všechno až na jaře. V průběhu dalších měsíců doplňte i další prvky ať už chemicky nebo bio (zákvasy).

Ještě jsem zapomněl upozornit, že je nutné na začátku udržovat 1 šlahoun.

Coda - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (191) - 207.2 (?), 3.10.2009 12:25
Diky! Dam na Vase rady. Sterba

host - 2.92 (?), 26.1.2010 15:44
Z vlastních zkušeností vím, že je nejlepší koňský hnůj... Co se týče vrchních připomínek, závisí to vše jen na stylu zimního stříhání!!!
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz