|
Mrazík
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
host - 212.145 (?), 7.5.2011 22:56
Tak pro statistiku - okoli Benatek nad Jizerou-reva a fiky na odpis. Neumim si predstavit, ze se to vzpamatuje. Je to k placi.
Dokazu pripustit, ze starsi reva vyrasi v zaloznich ockach. Ale to, co jsem zasadil letos, zadna zalozni ocka nema, a neverim, ze to ozije...
Jinak, svestky, merunky, visne-stromu prezily, ale uroda nebude, vsechno cerne.
Je to smutne.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.183 (?), 8.5.2011 13:34
Réva není strom, ale liána. Vlastní rostlina je pod zemí, to co vyroste nad zem, to jsou pro révu postradatelné části. Právě v případě jarních mrazíků se ukazuje výhoda pravokořenných sazeníc, u kterých nehrozí zplanění. Někde jsem četl, že kořen révy vinné přežije i pět roků bez růstu nadzemních částí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.52 (?), 8.5.2011 8:15
Lído, musíte mať u Vás miernejšie zimy, lebo u nás mínus 17 stačí, aby krásnoplod aj figovník pravideľne v dreve zmrzli. Aj keď na jar znovu odspodu vyrašia, manželka už rozhodla-pôjdu preč. Tohtoroční Zmrzláci potvrdili aj to, že americké mrazuodolné sorty viniča sú na jarné mrazíky možno ešte chúlostivejšie ako európske. Zo 4 polmetrových sadeníc Marquette vo vinohrade na Záhorí mi 3 do dvoch tretín zmrzli, aj keď boli chránené tubusmi z dvojitého plastu. Susedove zemiaky dopadli lepšie. Zato cez zimu nemajú konkurenciu, prežijú všetky očká. Paľo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 9.5.2011 19:30
Neznám mrazuvzdornou révu v bylinném stavu, t.j. mladičkých zelených výhonků.Mrazuvzdornost se hodnotí překonáním minusových teplot u zdřevnatělých letorostů.Na přízemní mrazíky v květnu jsou stejně choulostivé jak víno tak brambory a jiné teplomilné rostliny. AB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 186.120 (?), 10.5.2011 23:13
Pokiaľ ste sa nestretol s viničom, ktorý v "zelenom" stave (štádium rašenia) odoláva jarnému mrazu viac ako iné viničové hybridy, neznamená to, že tieto rozdiely v odolnosti neexistujú. Stretol som sa s týmto fenoménom pred rokom u Bred_ika, takže som to videl na vlastné oči. Netuším, čím to je spôsobené, ale som presvedčený, že je táto vlastnosť geneticky podmienená. Paľo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 150.47 (?), 11.5.2011 15:28
Keď vidím vedľa seba dve rastliny rovnakého botanického druhu, z ktorých jedna omrzla a druhá nie, je to pre mňa fenomén a záhada. Myslím, že vtedy neišlo výlučne o americké hybridy. Pokiaľ ide o chuť, myslím si, že je to záležitosť vkusu. Za viac ako sto rokov kríženia sa veľa zmenilo, inak by vo svete nedostávali napr. vína z moderných amerických hybridov tak vysoké ocenenie. Paľo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|