|
Co zasadit?
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 239.202 (?), 21.8.2008 23:11
Zkvasí, ale pít se nedá.
Je třeba přidat šlechtěné kvasinky a živnou sůl, použít kvasnou zátku. Podrobný návod viz "Příprava ovocných vín v domácnosti" nebo tak nějak, vyšlo někdy v 70. letech, v nejbližší vědecké knihovně to jistě budou mít.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 22.8.2008 22:40
Jednou jedinkrát se mi povedlo vynikajicí víno z jablečného moštu. V tu dobu mi bylo něco přes 12 let. Už ani nepamatuji, zda a jaké kvasinky jsem použil. Vím ale, že se Vínka kvasinky nechali koupit v různých druzích. Dnes už tomu tak od nich není.
Koupil jsem v drogerii v Turnově kvasinky, pocházejí z Itále a balí je firma Boletus. Jejich kmen se jmenuje Sacharomyces cerevisiae. Zákvas se má připravit 12 hodin předem. Opravdu se mi zdály být mnohem rychlejší, letos je mám prvně. Vínka má v návodu 3 dny. Jinak já jsem vždy pro použití ušlechtilých kvasinek. No a letos je taková spousta jablek, že zkouška udělání burčáku nic nestojí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 201.35 (?), 6.10.2008 11:31
Zdravím hosta.Z článku jsem vyčetl, že jste z turnovska.Já se letos v létě přestěhoval z Liberce do Pěnčína.Chtěl bych na zahradě vysadit tři sazenice révy, každou jinou, ale nemám žádně zkušenosti.Možná by jste mi mohl poradit, jaké odrůdy by byly nejvhodnější do této lokality.Děkuji.Slávek L.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|