Čím je réva napadená?
|
|
 |
 |
host - 153.58 (?) 3.8.2011 7:45
Perenospóra aj oidium často ruku v ruke pôsobia súčasne, event. každá z nich čaká na príhodné podmienky zmeny vlhkosti, tepla apod. Tieto podmienky nedokážeme konkrétne pre náš vinohrad presne stanoviť. Mycélium rastie neuveriteľne rýchlo, často rozhodujú doslova hodiny. Preto skúsení vinohradníci radšej používajú kombinované: bi- či trivalentné postreky. Kontaktným sírnatým či meďnatým postrekom už chorobu v štádiu zobrazenom na snímkach nezastavíte. Obávam sa, že nepomôžu už ani strobiluríny. Preto som písal o lacnejšej prevencii pred napadnutím toho najcennejšieho-strapcov. Na začiatku sezóny (jún) sa odporúčajú prípravky s hĺbkovým, čiastočne systémovým účinkom. V tomto roku som strieknul najprv Cabrio Top, neskôr Zato a minulý mesiac pre istotu Shavit. Vlani, aj keď bolo horšie počasie, mi stačili 2 kombi- postreky. O tom, ako vyzerajú strapce a listy, sa môžete presvedčiť na snímkach zverejnených v nasledujúcom vlákne. Paľo
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 180.238 (?), 7.8.2011 21:25
Na listy kašľať, Mirku. Dôležité je, že máte nádherné a čisté strapce hrozna. Klobúk dole! Paľo
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 232.185 (?), 30.8.2011 13:45
Dobrý den, zkusil bych ještě postřik na vlnovníka Omite 570
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 153.58 (?), 3.8.2011 7:45
Perenospóra aj oidium často ruku v ruke pôsobia súčasne, event. každá z nich čaká na príhodné podmienky zmeny vlhkosti, tepla apod. Tieto podmienky nedokážeme konkrétne pre náš vinohrad presne stanoviť. Mycélium rastie neuveriteľne rýchlo, často rozhodujú doslova hodiny. Preto skúsení vinohradníci radšej používajú kombinované: bi- či trivalentné postreky. Kontaktným sírnatým či meďnatým postrekom už chorobu v štádiu zobrazenom na snímkach nezastavíte. Obávam sa, že nepomôžu už ani strobiluríny. Preto som písal o lacnejšej prevencii pred napadnutím toho najcennejšieho-strapcov. Na začiatku sezóny (jún) sa odporúčajú prípravky s hĺbkovým, čiastočne systémovým účinkom. V tomto roku som strieknul najprv Cabrio Top, neskôr Zato a minulý mesiac pre istotu Shavit. Vlani, aj keď bolo horšie počasie, mi stačili 2 kombi- postreky. O tom, ako vyzerajú strapce a listy, sa môžete presvedčiť na snímkach zverejnených v nasledujúcom vlákne. Paľo
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 126.45 (?), 6.8.2011 12:42
Děkuji všem za vyčerpávající a užitečné informace.
Vrátil bych se ještě k tomuto příspěvku:
"Ještě bych to postříkal (postřikem, který vnikne dovnitř listů) - úrodu už pravděpodobně nezachráníte, ale listy potřebují na zimu načerpat energii..."
Jak důležité je to a jaký postřik konkrétně bych mohl použít?
|
|
 |
|
 |
 |
|
zyjan - Zlatý Zahrádkář (513) - 151.93 (?), 6.8.2011 20:17
Když jsem před pěti dny stříkal víno silně napadené padlím, vzpomněl jsem si i na Váš příspěvek.
Nejdříve jsem důkladně (dvěma malířskými štětkami na sobě) vodou očistil hrozny od bílého sametu padlí, potom aplikoval roztok směsi Diskus+Zato. Dobrý je i Falkon. Zatím to vypadá velmi dobře...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|