První úroda 6 velkých hroznů se mi zdá i na bujný Aivaz opravdu přehnaná.
Když jsem byl u jednoho známého, dával mi ochutnat obrovské stolní hrozny z přeplozené pergoly (pravděpodobně Olšava) a chuť byla opravdu řepná, pro mě nepoživatelné. Nic jsem neříkal, nechtěl jsem ho urazit, i když jsem ze svých redukovaných úrod zvyklý na jinou kvalitu.
Zajímavé je že např. přeplozená Kodrjanka má stále slušnou velikost bobulí i chuť a postupně na keři dojde (i když zase nutno dodat, že vymrzají očka), kdežto přeplozený Prim má kuličky jako rybíz, odpornou chuť a skoro neroste. Bianca zase sama nepřeplodí a i když má poměrně malé bobule i hrozny a neutrální chuť, některým lidem u mě chutná víc než stolní odrůdy s velkým hroznem i bobulí, pokud je vzhled a velké pecky neodradí.