Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Podle mých zkušeností musím souhlasit s tím, že rezistentní odrůdy jsou odolné spíše proti plísni-perenospoře a proti padlí-oidiu méně. například PRIM - Palatina u mě vůbec netrpí plísní ale padlí docela dost. To o oidiu ostatně tvrdí i na svých stránkách i Bredik. nejdůležitější je provést postřik na oidium včas (tedy v době květu a po odkvětu), pozdější ochrana již nic neřeší.

S popisovanými odrůdami zkušenosti bohužel nemám, musím si vystačit se starší generací cca 58 hlav a 12 odrůd - Kodrjanka, Prim, Bianca, Isabela, Mramornyj, jalovenskyj, Kendy, Aivaz atd... Letošní jarní mrazíky a následné sucho mě bohužel zdecimovali novou výsadbu další staršígenerace resistentů (Suvenýr, Talisman, Muškát Modrý, Kavkazký)

Z mnou pěstovaných má zdaleka nejvyšší odolnost (jak proti perenospoře tak proti oidiu) a nejbujnější růst Bianca, obejde se většinu let bez postřiku, ale je to moštová odrůda, má menší bobule, burčák je z ní dobrý. Jinak pro mě zatím asi nejlepší odrůda Kodrjanka, raná, velké bobule, bujný růst ale pouze střední odolnost proti plísni, nejhorší odrůda PRIM, slabý růst, trpí padlím, malé bobule při slabém růstu i slabší chuť hroznů.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika