Mám stejně jako kolegové výše dobré zkušenosti s roubováním typu "zelené do zeleného". Kmen keře jsem při zimním řezu zakrátil na cca 15-20 cm. Na jaře od země vyrašilo několik nových letorostů, ponechal jsem 2-3 nejbujněji rostoucí. Počátkem června jsem rouboval. Je samozřejmě třeba mít někde v dosahu keř, z něhož chcete brát zelené rouby. To je nevýhoda oproti dřevnatým roubům, které se dají zasílat poštou přes půl světa - s tímto roubováním ale zkušenosti nemám. Z jednoho zeleného letorostu uděláte tak 3-4 kvalitní rouby - je třeba je odebírat ze střední části letorostu - dolní část bývá už někdy hodně zdřevnatělá a silná, horní měkká. Použivám roub délky cca 5-6 cm s jedním očkem (resp. již rašícím zálistkem). Tloušťka roubovaného výhonu a roubu musí být stejná!! (max. roub mírně slabší, ne naopak). Je dobré zachovat střídání oček na letorostu. Podotýkám, že je třeba také odstranit všechny listy - jak z letorostu, do něhož roubujete, tak z roubu. Roubuji klínek do rozštěpu, používám také pásek potravinářské folie. Na roub jsem dával mikroten. sáček. Dobré je také roub zastínit, aby na něj nepražilo slunce. Roubování provádět nejlépe za podmračeného počasí nebo brzo ráno. Takže vám stačí stolička, kýbl s vodou na rouby, ostrý nůž a folie. Za 7-10 dní už poznáte, zda se roub ujal a můžete odstranit sáček. Ponecháte dál růst jen jeden nejlépe rostoucí letorost, ostatní vylámete. Taktéž v průběhu roku vylamujete všechny nežádoucí nové letorosty z paty kmínku tak, aby veškerá síla z kořenů šla do nově přeroubovaného výhonu. Během roku vám letorost naroste 1,5-3 metry dlouhý. Nijak jej nezakracujte. Na podzim můžete odstranit pásek folie, napřesrok z něj uděláte kmínek + tažeň a máte již úrodu nové odrůdy. Pěkné video je na YT: zadejte "privivka vinograda v zelenoe"..