Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud budete chtít pěstovat víno při RH vedení, je třeba aby mezi sazenicemi bylo cca 1,2m. Při vertiku lze méně. Nicméně pomněte, že se stejně uvádí zatížení keře v jednotce počet oček/m2. Takže do důsledku řečeno, můžete plochu zatížit konstantním počtem oček. Jestli to bude rozloženo na více, či méně keřů bude asi v rozumných intencích jedno. Osobně nevidím přínos mít více keřů více nahusto a pak je méně zatěžovat. Je to v konečném důsledku více práce. Snad jen v otázce stolních odrůd je tam výhoda více různých odrůd na stejné ploše.

Co se týká výnosu, tak při sponu 2x1,2m jsem loni vyzískal s 10 hlav Hibernálu cca 30kg hroznů-->15l vína. 10hlav na mošt mi přijde jako minimum.

Co se týká moštových vín. Zkuste si někde ochutnat moštové hrozny. Rozdíl mezi moštovým vínem lze trochu s nadsázkou přirovnat rozdílu chuti mezi třešněmi a višněmi. Stolní budou sladká s různými příchutěmi, vůněmi a pod. Moštová mají svěžejší chuť s kyselinkami, popř. tříslovinami, které udělají víno vínem. Dovolil bych si dokonce tvrdit, že víno ze stolních hroznů bez přikyselení třeba k. vinnou, či citronovou se bude sanžit kazit apod. O chuti nemluvě. Ale určitě se někdo ozve, že zrovna ta jeho drůda stolního vína je moštovatelná a pitelná.

No a perlička na závěr. I při solidním výběru stolních odrůd mi celá rodina chodí zobar kuličky Hibernálu, protože jim hrozně chutná právě ta svěží chuť.

GB

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika