Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

"...na jaře šmiknu..." - to záleží pro jaký způsob pěstování jste se rozhodla, jak vypadá případná konstrukce nebo dráty, po kterých se bude vinná réva popínat.  Dvěma nejčastějšími způsoby pěstování jsou pěstování, stříhání na tažně, kdy révu zastřihnete tak, že necháte jeden výhon (případně dva výhony - každý z jedné strany) a povedete a zastřihnete jej tak, aby si v létě nestínil s okolními keři nebo výhony. Ty musí být zafixovány vodorovně nebo do oblouku směrem dolů a také počítejte s tím že budoucí výhony se budou chtít na něčem zachytávat.
Na jaře po vyrašení pak vylamujete mladé zelené výhony bez poupat a pak také s poupaty tak, aby si budoucí výhony a listy navzájem nestínily. První výhon od stařiny je však nutné nechat na příští rok ať už má poupě nebo nemá..

Pěstování na čípky spočívá v tom, že jednotlivé výhony zastříháváte na čípky - tzn. 2-3 očka. Na jaře po vyrašení vytrháváte neplodné zelené výhony bez poupat, spodní zelený výhon na každém z čípků ale vždy necháte na příští rok.

Já používám oba dva způsoby a navíc pěstuju vinnou révu u kůlu - nechávám na kmínku pouze tři, maximálně 4 výhony, které uvazuju ke kůlu.

Jinak samozřejmě i zde platí - vytrhávat zálistky a při zaměkání zkracovat, aby si výhony nestíníly, nedržely vlhkost a aby dřevo dobře dozrálo na příští rok.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika