Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V polovině ledna jsem dostal, spolu s mojimi kolegy, od známého z vinařské oblasti pár řízků (X x vždy po 2 kusech)  vinné révy Solaris, které prozatím skladuji v lednici. Něco nám k tomu řekl, ale ze zvědavosti potřebuji sehnat o této odrůdě co nejvíce informací. Jsem ze střední Moravy, nadm. výška cca 205 m, expozice pozemku - jihovýchodní svah, půda jílovitá s vyšší hladinou spodní vody. Na jaře dost často přízemní mrazíky V r. 2007 mě např. po polovině května omrzly brambory, meruňka a ořešák do výše asi 2 m. O odrůdě Solaris zatím vím, že je to poloraná moštová odrůda s vysokou cukernatostí z německého šlechtění, vhodná i jako stolní odrůda, rezistentní na 3 hlavní choroby (Oidium, Peronospora a Botritida). Celkem mrazuvzdorná, vhodná i do vyšších poloh, ale náchylnější právě na ty pozdní jarní mrazíky. Na Googlu jsem ještě našel něco o původu, o chuti, ale dále skoro již nic. Z důvodu té náchylnosti na ty pozdní mrazy, vysázím tyto sazenice asi ke stěně budovy, exponované k jihu.

Pokud máte někdo podrobnější informace o této odrůdě nebo již nějaké zkušenosti s pěstováním, tak vás prosím o podělení se o své zkuženosti s touto odrůdou. Předem díky.   FR

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika