Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nějak nám starší diskusní témata uvadla a tak si dovolím nadhodit téma nové.

Letos to bylo s plísněmi hodně špatné a tak kdo chtěl udržet úrodu, musel hodně stříkat, častěji, než v minulých letech (alespoň v našich končinách).  Při sklizni úrody řeším jeden související problém, na který bych rád znal názor ostatních : Po postřicích měďnatými fungicidy zůstávají na plodech dlouhodobě viditelné skvrny - zbytky z postřiků. Nejsem chelmik, ale laicky tuším, že měďnaté přípravky obsahují nezanedbatelné procento mědi ve formě chemických sločenin. Měď patří do skupiny těžkých kovů, pochybuji, že zdaví prospěšných. I když dodržím předepsanou ochrannou lhůtu před sklizní, stejně na plodech zůstávají zřetelné a viditelné stopy po těchto přípravcích. Zejména letos, kdy v srpnu a v září téměř nepršelo, zůstaly skvrny z postřiků na bobulích déle než dva měsíce. Ptám se : myslíte si, že postačí běžné omytí hroznů tekoucí vodou, aby člověk nekonzumoval měďnaté soli, či oxidy? A jak to řeší velcí pěstitelé, kteří hrozny zpracovávají na mošt? Ať mi nikdo netrvdí, že každý hrozen bývá pečlivě omytý...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika