Doporučte dobrého architekta



host - 231.200 (?)
16.4.2010 12:20

Ještě jednou já, omlouvám se za překlepy a chyby, ale teď vidím- nic moc, spěchám na oběd, tak promiňte. J

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Stránky: 1,  2   
host - 136.34 (?), 3.7.2009 12:00, zobrazeno: 17583x

Prosím, můžete někdo doporučit (nebo i nedoporučit) odborníka z plzeňského kraje, který tvoří projekty zahrad? Ve vyhledávači jsem jich našla mnoho, těžko však z webových stránek poznat, kdo je kvalitní a kdo ne. Děkuji. Martina

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 143.205 (?), 3.7.2009 14:02

To poznáte sama až s ním budete jednat.

Obecně :zahradní architekt může být závislý a nezávislý.  Je na vás, kterou možnost si zvolite. ten nezávislý bude mít více nápadů ja invence jak prostor ztvárnit , bude záležet na vás, kolik prostředků a vůbec dalších vkladů jste ochotná vložit do prostoru vasi zahrady. 

Zahradní projektant je zpravidla navázaný na provadeci firmu a je tlacen i casově.

Ma -li byt zahrada architektonickym ztvarnenim prostoru kolem vaseho domu nebo i jinde, je to proces dlouhodoby a tvurčí, takže si dejte na nej cas a vyzkousejte si vice navrhovatelů.Verte, že se to vyplatí.

Názor přispěvatelů diskuze bych brala s rezervou. Mnoho zdaru Urbanova

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 3.7.2009 15:22

Jistě se Martino vyplatí vybírat obezřetně. Doporučoval bych schůzky s Vámi vybranými architekty a reference - ty Vám řeknou mnohem víc, než nejhlasitější sliby a reklama.

Navíc každý máme jiný osobní vkus a práce jednoho zahradního architekta Vás může oslovit mnohem více, než to, co vytvořil někdo jiný.

Zajímavé by jistě bylo navštívit i "meditační zahradu" na Borech, třeba byste zde našla inspiraci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 231.200 (?), 16.4.2010 12:17

Doporučuji jen za sebe- zahradnictví Marciánová Kostelec na Hané. Začínali jsme stavět na zelené louce- ve svahu- pan Marcián jásal, my už méně- za projekt i terénní úpravy z toho odvozené jsme sice zaplatili, ale dostali nezaplatitelné- vyřešil naše výškové členění pozemku naprosto úžasně- vč. koupacího jezírka naprosto perfektně. Svah byly okolo domku ze všech stran- a ejhle- máme i krásnou rovinu, kde si hrají děti- vyřešila to výstavba zídky a dohrnutí hlíny... Realizace jsme dělali zcela postupně, co jsme zvládli sami, dělali sami- i kamenné zídky jsme stavěli sami- je to docela zábava a efekt super. Ty terénní úpravy bychom nikdy sami nevymysleli, i když jsem oba vysokoškoláci a navíc myslím docela šikovní na hodně věcí. Dokonce pan M. zasáhl i do projektu domu- předsunutá garáž, na níž byla navržená normální střecha, má nyní střechu vodorovnou, pochozí- naprosto perfektní a praktické řešení při spojení s druhou částí zahrady. No já pěju jenom chválu. No prostě: ušetřili nám spoustu nákladů, vyřešili spoustu problémů, které bychom ani nepředpokládali, ale které by následovaly- výsledkem je řešení, které už teď každý obdivuje, i když výsadby ještě nejsou hotové. Jistěže bychom to zvládli i sami, jsme šikovní, navíc já jako správná váha jsem údajně- a jsem o tom i přesvědčena- velmi esteticky nadaná, navíc milovnice zahrady, které už toho hodně nastudovala... Ale nikdy by to nebylo TAKOVÉ!

A pokud stavíte např. "na zelené louce", je dost obtížné pustit tam těžkou techniku, když už jsou hotové ploty atd. Je lepší si nechat udělat projekt už ve fázi hrubé stavby - pokud pozemek není úplně placatý- dají se s tím dělat divy- mophu potvrdit. My jsme to třeba původně nevěděli, že nám zahradní architekt i zmodeluje terén a de facto vyřeší vše- díky, že nás k M. osud zavál. Perfektní práce i jednání.   Zdravím všechny Jity

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 231.200 (?), 16.4.2010 12:20

Ještě jednou já, omlouvám se za překlepy a chyby, ale teď vidím- nic moc, spěchám na oběd, tak promiňte. J

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 50.2 (?), 12.5.2012 16:28

Máte, prosím, kontakt na dobrého zahradního architekta v Olomouckém kraji, konkrétněji okres Šumperk? Moc děkuji, Lenča.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Vroubal Jan - (1) - 187.60 (?), 29.5.2012 13:38

Pokud můžu doporučit zahradního architekta, tak za sebe doporučuji firmu zafido. Mají mladého architekta, který měl dokonalý odhad na moje přání. Je to sice Slovák, ale zahrádku mi navrhl úžasnou. :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 204.212 (?), 15.2.2013 10:17

Ve Zlínském kraji je skvělá architektka paní Vaďurová z Azady. Sice jí to docela dlouho trvalo, ale výsledek stál za to. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jan pěstitel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (243) - 230.219 (?), 15.2.2013 11:04

Nejlepší vizitkou každého architekta je jeho vlastní zahrada. Najdou se někteří lidé, kteří si troufnou nazývat se zahradními architekty, vychvalují se kolik už udělali projektů, ale u nich doma to podle toho nevypadá! Přitom k tomu aby zahrada a okolí domu vypadalo pěkně mnohdy ani nějaké velké peníze potřeba nejsou. Stačí jen vzít do rukou lopatu, koště, hrábě, kosu...
Je to tak jako všude najdou se dobří i špatní, ale já osobně bych si od někoho komu nevadí se dívat na zanedbané okolí vlastního stavení nic navrhovat nenechal.
Nikoho ze zde zmíněných architektů neznám a není to mířeno proti nim.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 18.68 (?), 15.2.2013 11:50

Jane pěstiteli, možná bych nebyl tak akorátní. Teď to bylo dva roky, co jsem si pořídil určitou nemovitost, kde nějaký čas nikdo nebydlel. Původní majitel zemřel ve věku 102 roků. Plocha je tady přes 3000m2. Nejdřív jsem se dal do úprav nemovitosti a okrasná zahrada přijde na řadu postupně. Důvod je snad pochopitelný, zanedlouho budu mít 60 roků a už nezvládám vše tak jako když mi bylo 30. Jsem na všechno totiž sám. Ale zahrad jsem k dnešnímu dni navrhnul určitě víc jak 400. A spoustu z nich jsem realizoval, ani nevím kolik, musel bych to spočítat. Asi tak. Stanislaw 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika