Příspěvky uživatele - 1.200

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Bergeron je nejlepší, 23.9.2022
Bergeron má s myrobalánem špatnou afinitu.Na ostatních slivoňových podnožích má zase malé přírůstky a menší, chuťově horší plody.Bergeron jako většina starších odrůd nejlíp roste a plodí na meruňkových semenáčích.
Šlapanická, 18.9.2022 Obsahuje fotku
Šlapanická není až takový propadák jako většina balkánských a německých polotovarů.Některé plody jsou typicky švestkovité a jiné více slívovité, obstojné chuti.Samozřejmě Domácí švestce se jen tak něco nevyrovná.Červená ranka je odrůda spíš na... celý příspěvek >
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 17.9.2022 Obsahuje fotku
Domácí velkoplodá (bílý klon),se Špendlíkem nejkvalitnější žlutoplodá slivoň na zahradě.A samozřejmě nesmí chybět nejkvalitnější modroplodá slivoň.
Dolanka, 17.9.2022 Obsahuje fotku
Dolanka letos potvrdila onu choulostivost na deštivé počasí v době květu, opýleno bylo cca 20% květů, i to stačilo na kvalitní úrodu.Baculaté švestky tvarově podobné Vlašce velmi sladké, aromatické, vynikající chuti.
Šlapanická, 17.9.2022 Obsahuje fotku
Šlapanická švestka se podobá Domácí velkoplodé, chuťove se podobá spíš slívám.
Jofela, 17.9.2022 Obsahuje fotku
Jofela na St.Jul. potřebuje občas zalít jinak plody opadají.Letos počasí pozdním slivoním moc nepřeje přesto je Jofela výborná ale hodně hnije.
Hamanova, 4.9.2022 Obsahuje fotku
Tahle výborná pravá švestka si zaslouží vlastní vlákno.Vynikající aromatická pravá švestka v tuhle dobu bezkonkurenční.S původním Vaňkovým popisem nesedí jen šťavnatost, na živných půdách se závlahou je šťanvatá dost.
Švestky 2022, 4.9.2022 Obsahuje fotku
Toptaste letos i se všemi chorobami (šarka, bakteriozy, suchá skvrnitost) vyzrála do výborné kvality.Slušně velké plody, odlučitelné od pecky, minimální moniliová hniloba plodů.Letos .
Moni, 4.9.2022 Obsahuje fotku
Každému chutná něco jiného.Čekal jsem od Moni trochu víc.První stromek i roubovanci z něj odešli po roce na bakteriální choroby.Další roubovanci se zatím drží.Letos uzrálo prvních 6 plodů střední velikosti, chuťově bych jí zatím zhodnotil jako lepší... celý příspěvek >
Bystrická slivka, 1.9.2022
Těch starých švestek bývaly mraky.Vaněk v roce 1938 zveřejnil ve své pomologii 100 druhů švestek a slív.Například Brněnská, Šenfeldova a Eliášová (pravé švestky zrající již v druhé polovině července).Srpmové - Černošická, Chrudimská,Gemerská,... celý příspěvek >
Bystrická slivka, 31.8.2022
Bystrická muškátová, to je óda na radost i na chuťové buňky.Debrecínská muškátová se jí chuťově vyrovná je větší (cca 30 - 35 gramů) ale je zase citlivější k moniliové hnilobě plodů.
Miroma, 28.8.2022
Letos jsem měl na Miromě pár prvních plodů, takže na nějaké hodnocení je ještě brzo.Chuťově se podobá Nancyské, na mirabelku je docela velká a po deštích praská a hnije.Cukernatost 39 Brix ,ani náhodou.
Co je to?, 20.8.2022
Larva slunéčka.
Je to myrobalán?, 18.8.2022
Pokud jsou ty plody letošní pak to Durancie určitě není, ta bude zralá až tak za 2-3 týdny.
Procházkova, 18.8.2022
Tady na Valaššku je Hamanova první odrůdou na které si opravdu pochutnám.Jako klon Domácí se hodí úplně na všechno (povidla, pečení,kompoty, slivovice).
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika