|
Příspěvky uživatele - 176.36
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Slivovice vs. calvados, 5.9.2011 Vážený pane inženýre, nechci se s Vámi hádat o "slovíčka". Pouze jsem napsal svoji zpřesňující informaci k tématu "calvados". Myslím, že pro odborníka (za kterého Vás považuji) toto stačí, pro ostatní je to stejně jen pouze další... celý příspěvek > | | Zakalená slivovice, 3.9.2011 Pálenka (slivovice) není "silná žíravina" a proto jsem nepředpokládal, že by někdo postupoval jako při ředění "žíravin" (tj. lití žíraviny do vody). Vždy liji vodu do pálenky... cca 30 let. | |
| | Měření cukroměrem špendlíkového kvasu, 2.9.2011 Dobrý den, jsem ze starší generace... vždy, když jsem si pořizoval nějaký nový přístroj, tak jsem si k tomu zajistil i podrobný návod na použití a ověřil jsem si, že jej používám správně. Jak je vidět, dnes již toto neplatí... stačí vlastnit jen... celý příspěvek > | | Becky na kvas, 2.9.2011 Ty jsou dobré na víno, pakliže zakládáte kvas, máte tam hodně "pevných látek", které Vám vytvoří "deku". Ta se potom dastává špatně ven. Navíc s 50 litrovým demižonem se již dost špatně pracuje (né, že by to nešlo) a jsou i dost... celý příspěvek > | | Pěstitelské pálení a limit, 31.8.2011 Výpis z § 4 pěstitelské pálení, zákona O lihu:
(6) Pěstitel je oprávněn si dát vyrobit v jednom výrobním období z vlastní dodané suroviny nejvýše 30 litrů etanolu zdaněného sazbou spotřební daně pro líh obsažený v ovocných destilátech z... celý příspěvek > | | Jaký destilační přístroj, 23.8.2011 Jeden odkaz máte přes jeden příspěvek výše, chce si to pořádně "pročíst", další můžete najít např. zde , kde je i "rubrika" výrobců, respektive probrána "stavba" přístroje v domácích podmínkách.... celý příspěvek > | | Slivovice vs. calvados, 19.8.2011 Jablkovce (jabkovice) je destilát z jablek, u nás je vyráběn především z kvasu rozemletých jablek, někdy nesprávně označovaný jako calvados.
Pravý calvados je ušlechtilý jablečný destilát vyráběný ve francouzské Normandii a je chráněnou značkou,... celý příspěvek > | | Letni hrusky na kvas, 15.8.2011 Kyselina citronová, mimo své láce a dostupnosti, má taky své nedostatky, 1) není prý „dle literatury“ senzoricky příznivá (to se projevuje hlavně při přípravě domácích vín, kde se někdy dost rušivě projevuje), 2) časem se odbourává, a tím... celý příspěvek > | | Letni hrusky na kvas, 14.8.2011 Většinou stačí dodržet "čistotu", tj. vše mít pořádně opláchnuté, vymyté, nepřidávat "zkažené" kusy ovoce ..., máč můžete zakvasit "rozjetou" kulturou kvasinek a snažit se udržet nad ním "vrstvu"... celý příspěvek > | | Letni hrusky na kvas, 13.8.2011 Křísovitost - způsobuje ji bakterie "Mycoderma vini". Projevuje se jemnou bílou blankou na povrchu a způsobuje "zoctovatění". | |
| | Destilační přístroj, 8.8.2011 Dobrý den,... ve většině publikací, je-li uveden, je označován jako T-X-Y diagram (jako "McBane-Thielův diagram" jsem v "obyčejných naučných publikacích" dosud neviděl). Zdravím...
Našel jsem jeden kdysi na... celý příspěvek > | | Kvas z Jugoslávských švestek, 7.8.2011 Chce to prostě odzkoušet, sám uvidíte jsou-li vhodné. V knize "Jak vypálit lepší slivovici" od J. Balaštíka, zatrcovány přímo nejsou (naopak se tvrdí, že budou náhradou za naši švestku domácí). Mělo by se "postupovat" jak u... celý příspěvek > | | Mrkvová, 3.8.2011 Já to beru spíše jako kuriozitu, z čeho se dá různé "pití" připravit. Nic nezatracuji, Co se týče Vámi uvedených surovin, plně souhlasím (i když jak si vzpomínám, tak zrovna jeřabiny a aronie nebyly, jako samostatná surovina, zrovna u... celý příspěvek > | | Mrkvová, 2.8.2011 Dobrý den, k předchozímu příspěvku :
1) množství surovin se dá přepočítat na jakýkoliv objem (když už to někoho zaujme a chce to zkusit)
2) není potřeba dávat všechny komponenty tak jak jsou uvedeny, "český člověk" si vždy poradil jak... celý příspěvek > | | Mrkvová, 2.8.2011 Nabízím přepis receptu z anglického originálu - překlad do CZ: Judith Irwinová - Výroba domácích vín, rv.1995.
Mrkvové - Suché stolní víno : 2 kg mrkve (ne čerstvé), 500 ml koncentrátu bílého hroznového sirupu, 1 kg cukru krystal, 5 g kyseliny... celý příspěvek > | |
|
|
Další diskuze: < 6, 7, 8, 9, 10 |
|
|
|