Příspěvky uživatele - 204.34

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Lebeda v travniku, 20.6.2008
Sekání bych dal přednost. Lebeda jako jednoletý plevel časem ze zapojeného trávníku vymizí. Podobně je to i s ostatními jednoletými pleveli: ke svému růstu potřebují volnou půdu, v zapojeném travním drnu se neudrží. Naopak vytrvalé rostliny jsou na... celý příspěvek >
povinnosti vlastníků pozemků, 20.6.2008
To by mě zajímalo, jak je to v tom zákoně ošetřeno. Kde to je? Zákon, paragraf? Josef.
Chemie na zahradě, 20.6.2008
Z výše uvedených důvodů je raději odevzdejte do sběrného dvora jako nebezpečný odpad. Nevyhazujte je do komunálního odpadu. Josef.
Co je to za strom - ZOO Dvur Kralove?, 20.6.2008
Správně je liliovník (nikoli lirovník nebo lyrovník). Na jiném místě se otázka lilio- versus liro- (případně lyro-) již řešila. Zkuste si tu diskusi najít (pokud Vás tento drobný lingvistický problém zajímá). Josef.
Vrba smuteční, 17.6.2008
Převislá (smuteční) vrba, která tvoří "klasické" kočičky - tedy převislé odrůdy vrby jívy - se vždy roubují na podnož z jiné, dobře zakořeňující vrby. Potom se snadno pozná podle rozdílnosti tvaru a velikosti listů, co je výhon vrby... celý příspěvek >
Cestička z nádražních pražců, 17.6.2008
Před řezáním pražce v místě plánovaného řezu dokonale očistit ocelovým kartáčem a ve škvírách šroubovákem. A pro tu cestičku: pozor: za mokra příšerně klouže, je to na rozbití nosu (nebo jiných částí těla). Někdy se kvůli tomu pražce pobíjí... celý příspěvek >
Vrba smuteční, 16.6.2008
Všechny výhonky pod korunkou odstranit - je to podnož, obyčejná keřovitá či stromovitá vrba. Pokud možno je potřeba je vytrhnout či vylomit tak, aby tam nezůstala ani patka z toho výhonu (z ní by opět obrůstaly další výhonky). Josef.
Postavy (figuríny), 16.6.2008
A co třeba králikářské pletivo vyztužené nejakou kostrou?
Jak jste na tom se rzí hrušňovou?, 16.6.2008
Ochranné pásmo pro šíření výtrusů rzi hrušňové je jistě daleko více, než většinou uváděných 150-200 m. U nás na hrušních rezje ve velmi hojné míře a nejbližší příslušné jalovce jsou nejblíže 300 m daleko (nejbližší polosamoty a chaty). Josef.
zeleny mix rostlin, 13.6.2008
1. Fittonia - drobnolistá forma 2. Pilea (carierei?) 3. Dračinka nebo dračinec (Cordyline nebo Dracaena) Snad jsem to určil správně. Projeďte si podle těchto názvů web a uvidíte. Josef.
Pěstování vřesů a vřesovců - stříhání, 13.6.2008
Přerostlé a nestříhané vřesy bych ještě v každém případě ostříhal; jinak se Vám problém jejich přerůstání a vyholování nejspíše zdvojnásobí. Myslím si, že ještě stihnou vytvořit nové výhony a na nich na podzim vykvést. U vřesovců jsem se stříháním... celý příspěvek >
Jak jste na tom se rzí hrušňovou?, 13.6.2008
Chtěl jsem se pozeptat těch, co tu diskutovali, jak jsou úspěšní s bojí proti rzi hrušňové: podělte se s ostatními o Vaše zkušenosti s postřiky. Komu postřiky zabraly, čím stříkal, kolikrát, kdy, mají vaše hrušně zdravé listy??? Josef.
Něco oranžového na růži, 13.6.2008
Rez růžová. Ochrana: opakované postřiky fungicidy, např. Baycor apod. Josef.
Albizia, 11.6.2008
na Mělníce v areálu zahradnické školy ji opravdu již nějakou řadu let mají, je cca 5 m vysoká? Plodí (ale jestli její semena jsou klíčivá, jsem ještě nezkusil). Jinak jsou nějaké v Brně; v Bratislavě jich mají celou alej; ještě jsem je viděl ve... celý příspěvek >
prosim o radu - květina ve váze, 11.6.2008
Přikláním se k výše jmenované Heliconii; Strelitzia to není určitě. (A ohnutí směrem dolů je umělé, nikoli přirozené: normálně roste směrem vzhůru.) Josef.
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika