Příspěvky uživatele - 100.5

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak udělat burčák z jablek?, 22.8.2008
Pokud se budete snažit vyrobit hotové jablečné víno, čiré, trvanlivé, je použitíé vinných kvasinek, živné soli, kvasné zátky vhodné, i když ně nutné. Příliš si ale beztak nepochutnáte. Na výrobu burčáku to ale nutné není, ten se pije za týden od... celý příspěvek >
Co se starým benzínem do 2T motorů, 22.8.2008
Litrovou láhev a starou skleněnou injekční stříkačku mám vedle sebe mnoho let.  Namíchání směsi trvá minutu, zbytyky jsou minimální.
výsadba nového stromu, 21.8.2008
Obzvlášť u meruněk bych výsadbu asi opravil. Počkal bych ještě asi 2 měsíce, vyryl stromek i s co největším kořenovým balem, podsypal kvalitní zeminou tak, aby byl kořenový bal vysazený na kopečku, nakonec uvázal. Kořenový krček se časem odhalí sám.
Bosenská švestka, 21.8.2008
Tuto velikost plodu dosahují odrůdy Valjevka, Elena, Carpatin a mnoho jiných, nakonec i některé z Čačanských.    Termín "bosenská švestka" neříká nic o konkrétní odrůdě. Je to stejné, jako chtít po citrusáři zařadit kubánský... celý příspěvek >
Jak udělat burčák z jablek?, 21.8.2008
Nejjednodušší je rozmíchat 1 kg cukru v 10 l moštu a nechat rozkvasit. Podle sladkosti a kyselosti jablek je možno upravit dávky cukru a event. 1 - 2 litry moštu nahradit vodou.
choroba maliníku, 20.8.2008
Myslím, že bejlomorka maliníková. Odstraněním postrižených prutů jste postupovala správně.
Bosenská švestka, 20.8.2008
Bosenská švestka zřejmě není konkrétní odrůda. V dobách rozšíření pravých švestek, dokonce před válkou, se tak nazývaly větší pološvestky - asi původem z balkánu. Vypadaly skutečně jako třeba Čačanská lepotica, ta byla ale vyšlechtěna až roku 1961.
Zahradní drtič, 20.8.2008
Mám oba, ale je to neporovnatelné. Nejdřív rychloběžný nožový, později pomaloběžný válcový. Nebe a dudy. Hlučnost, vibrace,  nerovné větve. Na nožový si už ani nevzpomenu.
mám špendlík?, 19.8.2008
Určit odrůdu z fotografie bych si netroufal. Dříve byly pod názvem špendlík pěstovány žluté kapkovité plody. Nejvíc jich bylo vidět na Valašsku a moravskoslovenském pomezí. Jejich semenáče byly hojně používány jako podnož pod pravé švestky. Pálenka... celý příspěvek >
Starkinson, 19.8.2008
To poznáte snadno. Pokud máte plody, tak podle jejich barvy i tvaru (řada červených má typicky kalvilovité). Goldeny mají taky o poznání světlejší listy.
Oprava prorezlého šasi sekačky údržba motoru, 18.8.2008
Klobouk dolů, je vidět, že zlaté české ruce nevymřely.    Jistěže, kdyby se sečetly náklady na energii, materiál, a hodinovou práci, vyšla by nejspíš levněji nová sekačka. Ale tu si umí koupit každý.
Jakou meruňku?, 18.8.2008
Ovšem patří mezi ty choulostivější. Když se jí ale dařilo u babičky...
Starkinson, 18.8.2008
Golden Delicious Red to není. Původní odrůda byla Red Delicious. Z něj byla vyšlechtěna barevnější mutace Starking Delicious. Z něj poté další mutace Starkrimson D. s barvou ještě souvisleji červenou a navíc spur typovým charakterem růstu. Chuť... celý příspěvek >
Althanova ryngle, 17.8.2008
Myslím, že švestkový kvas rynglema neurazíte...
Virova Sarka, 17.8.2008
"Pupeny" na listech nejsou projevem šarky. Ta dělá na listech světle zelené okrouhlé skvrny.
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika