Příspěvky uživatele - 100.5

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hruška na kompotování, 12.10.2008
Teoreticky každou hrušku lze kompotovat.  Ve vlkoprodukci se nejčastěji kompotuje Wiliamsova. Je to taky o velikosti, tvaru a hnědnutí neponořených plodů.
Kdouloň - roubování, 12.10.2008
Mně se teda rpubování mišpule na hloh příliš neosvědčilo. Rouby mišpule zesílily víc než podnož hlohu (podobně jako třešeň naroubovaná na višni)  a taky se vylamovaly.
Hruška - konference, 12.10.2008
Konference je velmi vděčná nenáročná hruška, roste spíš slaběji a tvarovat se dá (na hrušeň) velmi dobře. Samosprašná není žádná hruška, Konference ale dokáže vytvářet partenokarpické plody i z neopylených květů.  I tak je ale lepší mít... celý příspěvek >
Málo vzrůstná, topolovitý tvar - název?, 11.10.2008
Hrušně mají obecně tendenci růst vzpřímeně, trochu jako topol. Nejvíc asi Charneuzscká. Cílem pěstitele je jim v tom bránit,  aby koruny byly širší, rozložité, s větvemi do stran. Jen na nich bude dostatek dobře osluněných plodů. Sloupové tvary... celý příspěvek >
Ředění slivovice, 11.10.2008
U destilované vody je jakáž takáž jistota, že se slivovice nezakalí ani když ji zředíte pod 50%. Chybění minerálů se není třeba bát, slivovice se nepije na litry, aby to osmoticky mohlo tělu ublížit.
asijská švestka, 5.10.2008
 Znám japonské švestky, snad se i někde u nás a na Slovensku prodávají, ale nejedl jsem je. Jsou prý chutné, spíš na jídlo, většinou světlé barvy - od žluté přes oranžovou dočervena a většinou tolerantní k PPV.
hnojení brambor, 5.10.2008
Před bramborami bych zaoral uleželý hnůj. Pokud plocha nebyla dlouho hnojena lze posypat i superfosfátem a draselnou solí či síranem.
kedy rezať slivky?, 5.10.2008
To je svatá pravda, myslím hlavně ta poslední věta.
špatný kompost - proč?, 4.10.2008
Genialita kravského trávení není ve tvorbě bílkovin prvoky.(bílkoviny musejí umět vyrobit všechny živé organizmy - z jiných bílkovin, ze vzduchu pak hlístkové bakterie).  Přežvýkavci ale umějí za pomoci mikrobů rozštěpit celulózu na stravitelné... celý příspěvek >
veliká žlutočervená hruška, 4.10.2008
Patrně Clappova červená
Jak prořezat velmi staré jabloně, 1.10.2008
Uvedu jednu trochu kaciřskou myšlenku. Staré stromy se pěstovaly často tak, že se příliš neřezaly. Šlo o bujné odrůdy tzv "dlouhého vývoje" na semenných podnožích.    Tento víkend se u nás ve vsi prodávaly stromy (úroda na nich)... celý příspěvek >
Hledám hrušeň, 1.10.2008
Lorencovu hrušku neznám.  Jak psal p. Hauser, krom Boscovy rodí dříve všechny.   Moderní hrušky mají názvy ženských jmen (Laura, Jana, Vonka,  Armida, Nela Erica, Diana, Radana, Petra, Milada...) nebo jim podobné (Amfora, Decora,... celý příspěvek >
Maliny a ostružiny, 1.10.2008
Myslím, že maliny jsou natolik nenáročné ovoce, že není třeba zjišťovat, které odrůdy jdou sousedům. Navíc nároky jednotlivých odrůd se neliší tolik jako třeba u jabloní. Mnohem víc závisí na agrotechnice. Stejně tak kvalita plodů - velikost,... celý příspěvek >
Samosprašná švestka na jídlo, 1.10.2008
Začnu odzadu. Nejlíp by se roubovalo hned na jaře, protože letorosty ze školky jsou pěkně silné. Ale nezakořeněným opeckovinám se špatně ujímají rouby (mně se to aspoň na rozdíl od jabloní nepodařilo). Tedy potom na jaře 2010. Je ovšem možné, že... celý příspěvek >
Hledám hrušeň, 1.10.2008
Jistě to není špatná hruška. Moderní odrůdy ji ale překonávají. Clappova roste dost bujně a plodit začíná pozdě.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika