Příspěvky uživatele - 249.198

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Řez švestek, 30.4.2012
Kdyby bylo foto, diagnózu stanovíme ale monílie laxa umí právě tímto způsobem odrovnat větve v nižších partiích.
Vyžrané pupeny, 28.4.2012 Obsahuje fotku
Také mne odrůda Stanley po asi 3 letém prosychání vlivem moníliového napadení byla po odřezání napadeného dřeva, metrových přírůstku nahoře, nemožnosti založit "kostru" tak nevzhledná, že jsem oba stromy vykopal. Toto je poslední foto.
Řez třešně, 27.4.2012
Mám stejný názor, už je pozdě řezat, to se mělo při výchovném řezu usměrnit aby se nepředbíhaly "dvojáky". Teď už velmi opatrně ale stejně se bude vytahovat, protože mám dojem že má stín od jihu chalupou.
Vyžrané pupeny, 25.4.2012 Obsahuje fotku
Zdání klame. Dnes uřezaná větévka JOJO, kde se probudily asi 2 pupeny a to dočasně. Ty drobné větévky a lonského roku odumřelé mebo zasžené monilií jsou odstriženy a dřevo - vodivé dráhy jsou zčernalé.
Pomoc - zničený kmínek, 24.4.2012
Také doporučují zlikvidovat. Sadař je od slova sadit. Vždy je potřebné vysadit více stromků. Příroda není na 100% a s tím se musí počítat. Tak jak existuje selekce u drůbeže, že jenom kvalitní se ponechá, tak to jisté platí a sadařů. "Sentiment... celý příspěvek >
Vyžrané pupeny, 23.4.2012
Ona ta choroba v menším měřítku byla v oblasti několik let a vůbec jsem netušil o co se jedná. Až jsem si pozval rostino lékářskou návštěvu a bylo "jasno". Ještě pro pozorování mám ponechané dva stromky Jojo a jednu Valjevku. Nejprve mne to... celý příspěvek >
Vyžrané pupeny, 22.4.2012
Ještě dodatek k těm pupenům. Pokud ulomíte kousek větévky s vyžranými pupeny a je zelná uvnitř tedy živá, tak se určitě o monílii laxa nejedná. Ty jsou zásadně už suché tedy mrtvé.
Vyžrané pupeny, 22.4.2012 Obsahuje fotku
Mne monílie laxa zlikvidovala většinu ušlechtilých švestek a přitom během vegetace neuvadl ani list. Šok přišel vždy na jaře. Proto tuto chorobu považuji za zákeřnější než šarku a to z toho důvodu, že když obrost napadený odstraním, tak už je po... celý příspěvek >
Vyžrané pupeny, 22.4.2012 Obsahuje fotku
Moníli laxu mám zdokumentovanou na mnoha fotkách a už zde to bylo uveřejněno na vlákně "Konec šlechtěných švestek na Valašsku". Na ukázku foto z 19.4.20011 kultivar JOJO.
Hnědnou konce listů přesazeného černého rybízu, 22.4.2012
Listy z nedostatku vláhy nebo živin odumírají vadnutím. Podle mne je to nejrozšířenejší choroba rybízu a to antrakóza. Tato choroba oblibuje vlhko ale i chladno. Pomůže prý průvan a chemie. Je to houbová choroba a napadá postupně celý list. "Bodejť... celý příspěvek >
Řez slivoně Gabrovska, 21.4.2012
Také bych doporučil odřezat ten mohutný výhon a určitě by se měly probudit i adventivní pupeny a pokud ne, tak už ten strom je špatný. Nastane nabytek živin hnaných do koruny a to by jej mělo nastartovat.
Vyžrané pupeny, 21.4.2012
Že to "někomu chutná" to je asi pravda ale jak si všímám okolí tak by to mohla být i monília laxa a tím pádem už pupeny nebyly k ničemu dávno předtím.
Řez slivoně Gabrovska, 21.4.2012
Pro jistotu bych doporučoval ještě jednou dodat pěkný snímek zblízka toho kmínku (s větším počtem pixelů) jestli tam něco neuvidíme. Tedy jestli to bylo očkováno na kořenový krček nebo to mělo navíc štěpovaný mezikmínek. Pouze pro jistotu.
Řez slivoně Gabrovska, 20.4.2012
Na švestku to tedy nevypadá. To není korunka švestky.
Vychovny rez ceresne Burlat, 19.4.2012
Důležité je vědět jaká podnož to je a jak vysoký tvar z toho se dá udělat. Ten stromek jasně ukazuje, že nebyl do něj udělán správný zásah ve správný čas a proto se "vykašlal" na to spodní patro a založil si výše druhé a pak se to ještě může... celý příspěvek >
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika