Příspěvky uživatele - 19.114

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Čo nové pestovať?, 3.4.2013
Rakytník řešetlákový, kustovnice, borůvky kamčatské, aronie-temnoplodec. Vzhledem k místu NM n.V. by možná šlo: aktinidie, tomel, asimina triloba.
Pěstování rajčat 2013, 23.3.2013
Mohl by někdo prosím popsat používaný postup při sušení rajčat? Já to zkoušel a bylo to o ničem. Plno šťávy a strašně dlouhé sušení v sušičce. Možná jsem zvolil nesprávný postup.
Srnky a černý rybíz, 22.3.2013
Chystám se vysadit několik keříčků černého rybízu do prostoru před plot kde se pohybují o srnky. Máte někdo zkušenosti zda jim chutná i černý rybíz? Byl bych nerad kdyby je pravidelně spásaly.
Je možnost zkusit švestku přeroubovat?, 6.3.2013
Já bych ještě přidal dotaz týkající se roubování švestek. Zda lze odstranit šarku /nebo aspoň omezit/ naroubováním novými a zdravými rouby. Nebo je šarkou napadený celý strom?
DSR - Dvojstupňový sektorový rez, 1.3.2013
Asi před 2 lety jsem byl na školení o řezu ovoných dřevin a přednášející Ing. Stanislav Boček nám tento způsob řezu  /DSR/ vysvětloval a doporučoval.
Jak nalozit se seminkama ostruzin, 21.2.2013
Běžně mi vyrůstají mladé výhonky z popadaných plodů /semen/ pod keři ostružin -půda je udržovaná bez plevel, kompostem dosypávaná. Zatím jsem je vytrhával jako plevel, protože pokud jsem potřeboval novou rostlinu, stačí položit špičku šlahounu na zem... celý příspěvek >
Sušené švestky, povidla, 18.12.2012
Plánek nemám, ale byl jsem kdysi v Hostětíně, kde mají historickou sušárnu na ovoce.  Připojuji webovou adresu. Sušárna je stále funkční, ale spíše velkokapacitní.
Řízkování Pámelníku, 27.11.2012
Do pozornosti bych dal i pámelník červenoplodý (S. orbiculatus), který má menší vzrůst, ale je překrásný /i tento včelky jej milují/. Ten jsem si rozmnožil pomocí řízků, které bez problému zakořenily. Jinak keře pámelníku jsou naprosto nenáročné, lze... celý příspěvek >
Plodový myrobalán, 29.10.2012
Pěstuji myrobalán třešňový /Prunus cerasifera asi 'Atropurpurea'/. Po prvním roce co dal úrodu chytil šarku a od té doby jsou plody s viditelným napadením. Jinak chuťově jsou výborné, musí se nechat dostatečně dozrát. Slupka je mírně kyselá a dužina... celý příspěvek >
Výsadba - druh a koupě kanadské borůvky, 25.7.2012
Mám podobnou zkušenost. Na naše 6 keřů borůvek již druhým rokem musíme dávat sítě. Na dřevěnou konstrukci přhodíme síť a u země důkladně zatížíme. Ze začátku zrání se nic neděje, ale jak kosáci /i drozdi a špačci/ zjistí, že již je zralost bobulí pro... celý příspěvek >
Bylinka nebo plevel?, 13.7.2012
Domnívám se, že to je saturejka horská.
Sklizeň rajčat 2012, 6.7.2012
Mám pdobnou zkušenost s chutí u jiného ovoce: maliny, rybíz černý, bílý i červený. Na pohled vše zralé, po chycení do ruky plody opadávají, ale chuť je stále kyselá.
Kustovnice čínská, 3.7.2012
Mám kustovnice ze semen z plodů koupených ve zdravé výživě. Mám dnes čtyři rostliny a po čtyřech letech se u dvou objevily poprvé květy. Jsem zvědav zda i něco dozraje.
Nezabúdli ste na sýkorky?, 23.5.2012
U nás (zlínsko) se objevil lejsek asi bělokrký. Ještě jsem takového ptáčka neviděl!
Neznámý stromek - dotaz, 19.3.2012
Klobouk dolu před vámi pánové. Budete mít pravdu. Jenom zatím nevím zda se jedná o Aralia spinosa nebo Aralia elata. Díky mockrát za pomoc při určení!
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika