Příspěvky uživatele - VašekB

roubování, 7.3.2009 Obsahuje fotku
Udělal jsem fotky jak půlit pásku pro roubování slabšího dřeva jako je třebas kopulace.
roubování, 6.3.2009
Pro Jirku, klidně můžete zkusit i na starší dřevo a nebude v tom problém. Pokud bude malinko silnější podnož, udělejte plátkování, někdo má sklon k udělání za kůru. Za kůru je dobré u trochu silnějšího dřeva a to hlavně zlepšeným způsobem. To že... celý příspěvek >
roubování, 5.3.2009
Uvazek roubu je otázkou cviku, nevidím důvod proč by se měl roub někam pohybovat. Pevně přitisknu, ovážu, udělám uzlík a je hotovo. Neznám dnešní normu, ale i dřív dyla hodně vysoká. Ale možná mnozí ještě váží lýkem a k tomu už nechci nic dodávat.... celý příspěvek >
roubování, 5.3.2009
Takže mohu být tedy chytřejší v tom, že mohu klidně používat narašené rouby a budu mít stejnou úspěšnost ujmutí. Nevím tedy okolik by se zvýšila plocha při anglické kopulaci ale podle mě o 0 0 nic. Tento způsob vidím dobrý pouze pro vinnou révu.... celý příspěvek >
roubování, 4.3.2009
Anglickou kopulaci jsme v podstatě nikdy nepoužívaly. Nejvíce se dělá normální kopulace a pokud je o málo silnější podnož a nemáme tak silný roub, použijeme plátkování. Anglická se liší od normální naříznutím a v podstatě zaražením dosebe. Tím si... celý příspěvek >
Štěpařský vosk, 4.3.2009
No podrobněji, dám od oka hrubou mouku tak asi lžičku na kelímek. Nevím v čem ho dnes prodávají, dříve byl v plechovce asi 200 gramů. Žiju ze zásob hlubokého totalizmu. Vosku v podstatě nic není, jen ztuhnul, to zlepší sádlo a rozhřátí. Ta mouka... celý příspěvek >
roubování, 4.3.2009
Klidně to letos zkuste, pokud se to neujme, narostou nové výhony a ty zkusíte příští rok. U roubování jsou důležité nenarašené a nezvadlé rouby, potom rovnost a stejnost velikosti obou řezů a stažení PVC páskou. Samozřejmě použít štěpařský vosk.... celý příspěvek >
Štěpařský vosk, 3.3.2009
Učili jsme se na učnáku, že do vosku máme přidávat pouze vepřové sádlo a mouku. V žádném případě rozpouštědla líh a podobné. A tak to leta dělám, pomalu ohřeju přidám sádlo a ta mouka je zdůvodu přetrhávání při nabrání a mazání. Mě to tak slouží... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika