Příspěvky uživatele - 209.3

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Je to škůdce? (a co s ním?), 4.5.2009
Jsou to výpotky révy. Tvoří se hlavně ve skleníku, kde je teplo. Občas je to vidět i venku.
Hibernal, Laurot - skusenosti s pestovanim, 24.2.2009
Myslím, že pro Vinselekt (tedy Michlovského) to štěpuje Kraus z Mělníku.
Snížení kyselisti ve víně, 24.2.2009
Pravděpodobně to bylo výše zminované biologické odbourávání kyseliny jablečné. Pokud byly hrozny zdravé, tak s tím nebývají problémy. Ale pochůzkou po malých vinařích vidím výsledky spíše opačné.
Kristalon, 9.2.2009
Hnojit je ještě brzo. Rostliny začínají fungovat až od 10°C, zvláště i příjem dusíku). Výjimkou by bylo, kdyby jste hnojil fosforem či draslíkem a používal chloridou formu.
Co s ořezaným révím, 9.2.2009
Ano staré dřevo a kmínky by se drdit neměli, raději spálit. Pokut réví podrtíte, získáte tak určitý druh organického hnojiva. V běžné praxi se drtí a nechává rozložit ve vinici. Jsem zastáncem, že co tam vyroste, to tam má zůstat.
Bordóská jícha, 9.2.2009
Myslím, že tuto diskuzi vedeme už nad její rámec. Bordeauxská jícha se kvůli náročnosti, přípravě, skladování,... dnes nepoužívá. Je potřeba velkých objemů koncentrátů a to ve velkém nelze dělat. Její účinek není "lepší" než dnešní... celý příspěvek >
hroznové víno pro konzum, 9.2.2009
Zdravím, asi bude moudřejší si přečíst nějakou stručnou knížku o révě, např. malá šikovná je od Krause (vydavatel. tuším Česká zahrada), než tady rozepisovat návod. Doporučil bych stolní odrůdy, které jsou částečně rezistentní. Vhodnou volbou bude... celý příspěvek >
Bordóská jícha, 17.1.2009
síra jako taková tam je, ale je vázané. Tudíš se ani neodpařuje a nemá fungicidní účinek.
Bordóská jícha, 16.1.2009
Je tomu tak. Beru to tak automaticky, až jsem napsal nesmysl. Je to měď a vápno.
Bordóská jícha, 15.1.2009
Bordeauxská jícha je směs mědi a síry. Je to už spíše minulostí. Složitá příprava a velké objemy (kvůli nízké koncentraci) ji vytlačili z intenzivního používání. V malém (pro zahradkáře) se to použít dá, ale hrozí tam vyšší riziko popálení a... celý příspěvek >
hnojení révy, 5.1.2009
to je blbost 400q / ha. Možná tak toho hnoje.
postřik proti přezimujícím škůdcům u révy, 5.1.2009
Pokud máte na mysli puklici aj. tak tam se používá v předjaří třeba oleoekalux. Proti hálčivcům a vlnovníkům postřik specif. akaricidem v době rašení
scvrknutí hroznů, 5.1.2009
Abych mohl s jistotou odpovědět o co se jedná, musíte přiložit foto. Třeba i příští rok.
Hibernal, Laurot - skusenosti s pestovanim, 5.1.2009
Jedná se o interspecifické odrůdy, je tam tedy určitá zvýšená odolnost. V běžné praxi v intenzivním pěstování se však bez chemické ochrany neobejde. Pokud budete mít cca 100 keřů, musíte počítat s tím, že pro jistotu kvalitní sklizně budete muset... celý příspěvek >
Co trápí révu?, 24.10.2008
To červenání listů není spála, je to způsobeno z nedostatku hořčíku. Normálně se listy barví do žluta, ale u modrých odrůd a ke konci vegetace do červena. Příští rok aplikujte opakovaně některé z hořečnatých hnojiv na list a zjara i na půda (mělce... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika