|
Příspěvky uživatele - 209.3
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Je to škůdce? (a co s ním?), 4.5.2009 Jsou to výpotky révy. Tvoří se hlavně ve skleníku, kde je teplo. Občas je to vidět i venku. | | Hibernal, Laurot - skusenosti s pestovanim, 24.2.2009 Myslím, že pro Vinselekt (tedy Michlovského) to štěpuje Kraus z Mělníku. | |
| | Snížení kyselisti ve víně, 24.2.2009 Pravděpodobně to bylo výše zminované biologické odbourávání kyseliny jablečné. Pokud byly hrozny zdravé, tak s tím nebývají problémy. Ale pochůzkou po malých vinařích vidím výsledky spíše opačné. | | Kristalon, 9.2.2009 Hnojit je ještě brzo. Rostliny začínají fungovat až od 10°C, zvláště i příjem dusíku). Výjimkou by bylo, kdyby jste hnojil fosforem či draslíkem a používal chloridou formu. | | Co s ořezaným révím, 9.2.2009 Ano staré dřevo a kmínky by se drdit neměli, raději spálit. Pokut réví podrtíte, získáte tak určitý druh organického hnojiva. V běžné praxi se drtí a nechává rozložit ve vinici. Jsem zastáncem, že co tam vyroste, to tam má zůstat. | | Bordóská jícha, 9.2.2009 Myslím, že tuto diskuzi vedeme už nad její rámec. Bordeauxská jícha se kvůli náročnosti, přípravě, skladování,... dnes nepoužívá. Je potřeba velkých objemů koncentrátů a to ve velkém nelze dělat. Její účinek není "lepší" než dnešní... celý příspěvek > | | hroznové víno pro konzum, 9.2.2009 Zdravím,
asi bude moudřejší si přečíst nějakou stručnou knížku o révě, např. malá šikovná je od Krause (vydavatel. tuším Česká zahrada), než tady rozepisovat návod. Doporučil bych stolní odrůdy, které jsou částečně rezistentní. Vhodnou volbou bude... celý příspěvek > | | Bordóská jícha, 17.1.2009 síra jako taková tam je, ale je vázané. Tudíš se ani neodpařuje a nemá fungicidní účinek. | | Bordóská jícha, 16.1.2009 Je tomu tak. Beru to tak automaticky, až jsem napsal nesmysl. Je to měď a vápno. | | Bordóská jícha, 15.1.2009 Bordeauxská jícha je směs mědi a síry. Je to už spíše minulostí. Složitá příprava a velké objemy (kvůli nízké koncentraci) ji vytlačili z intenzivního používání. V malém (pro zahradkáře) se to použít dá, ale hrozí tam vyšší riziko popálení a... celý příspěvek > | |
| | hnojení révy, 5.1.2009 to je blbost 400q / ha. Možná tak toho hnoje. | | postřik proti přezimujícím škůdcům u révy, 5.1.2009 Pokud máte na mysli puklici aj. tak tam se používá v předjaří třeba oleoekalux. Proti hálčivcům a vlnovníkům postřik specif. akaricidem v době rašení | | scvrknutí hroznů, 5.1.2009 Abych mohl s jistotou odpovědět o co se jedná, musíte přiložit foto. Třeba i příští rok. | | Hibernal, Laurot - skusenosti s pestovanim, 5.1.2009 Jedná se o interspecifické odrůdy, je tam tedy určitá zvýšená odolnost. V běžné praxi v intenzivním pěstování se však bez chemické ochrany neobejde. Pokud budete mít cca 100 keřů, musíte počítat s tím, že pro jistotu kvalitní sklizně budete muset... celý příspěvek > | | Co trápí révu?, 24.10.2008 To červenání listů není spála, je to způsobeno z nedostatku hořčíku. Normálně se listy barví do žluta, ale u modrých odrůd a ke konci vegetace do červena. Příští rok aplikujte opakovaně některé z hořečnatých hnojiv na list a zjara i na půda (mělce... celý příspěvek > | |
|
|
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 > |
|
|
|