Příspěvky uživatele - 248.159

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Larvy chrousta, 11.10.2018
To byly larvy zlatohlávků a příbuzných "neškodných" brouků. Chroustií larvy žijí v tlející hmotě pod duby a už jich od doby redukce pomocí DDT je pomálu. Já jsem za letošek viděl jen 2 samečky a ýádnou dospělou samičku, několik chroustíků (menší... celý příspěvek >
Mazani uhlovych prevodu - vazelina?, 10.10.2018
Pokud je tuk pro daný převod určen, tak to míchání nemusíte řešit. Stejně při Vašem stylu mazání tam směs bude jen tak 20 hodin, ale pokud by jste doplňoval pouze ztráty, tak úplná výměna bude probíhat na cca 6-8 doplnění. Další možností máte to,... celý příspěvek >
Zmena pomeru olej: benzin, 9.10.2018
jedna věc je, jestli v klikové skříni zůstane souvislý olejový film a druhá věc je, jestli motor nebude zničen nadměrnou produkcí karbonu. Návod je jedna věc a provozní cit věc druhá. Tedy je třeba posuzovat vůni spalin (když je málo oleje, i to je... celý příspěvek >
Kostřava rákosovitá, 9.10.2018
on je to dosti plastický druh (jako většina kostřav) ale podle podmínek bude vypadat výsledek. Pán může mít také místo toho co si myslí že docílí to co jiní považují za "drnovitou pastvinu". Protože má z kostřav nejširší listy, tak ji někteří... celý příspěvek >
Mazani uhlovych prevodu - vazelina?, 9.10.2018
asi záleží na verzi překladu návodu... aby jste v mazivu neměl bublinky, je potřeba vaselinu tlačit tak dlouho, dokud není jasné že je převod dosti plný = začne na druhé straně být vatlačována. A nikoliv dokud nezačne na druhé straně pronikat ven... celý příspěvek >
Mazani uhlovych prevodu - vazelina?, 9.10.2018
Docela dost plýtváte. Vazelinu není potřeba "vyměňovat", ale jen doplňovat = jakmile začne být původní vazelina vidět, přestanete tlačit novou.  Na barvu nekoukejte, zpravidla to není aditivy ale pigmenty, aby se značky poznaly od sebe. Tužší... celý příspěvek >
Zmena pomeru olej: benzin, 9.10.2018
Ano, u značkových olejů se můžete řídit mísícím poměrem udávaným výrobcem oleje. V ČR není prodáván tak nekvalitní olej, aby poměr musel být 1:25, i takový šunt jako M2T se může míchat jen 1:33 (SAE 40 API TB)
Prořez peckovin - třešně, švestky, atd, 9.10.2018
Nevhodným řezem se dá plodnost oddálit i o 10 15 let. U štěpovaných stromků je řez potřeba prootže rouby jsou brány z plodících stromů a tak by nový stromek přešel bez řezu do plodnosti rychleji než by založil korunu. U semenáčků takový řez na... celý příspěvek >
Navýšení terénu trávníku, 9.10.2018
Aros Eko+ hřištní je zátěžový trávník a tedy nelze počítat s tím, že by se přisypáváním zeminy navrch nechal zvýšit. SfK.
Navýšení terénu trávníku, 8.10.2018
V jednom kroku to jde tak, že trávník sejmete jako dlaždice, terén navýšíte trávníkovým substrátem a dlaždice znovupoložíte. Tj. přidávaná zemina tak bude cca 10 cm pod lícem trávníku. V případě větší plochy bych pozval trávníkářskou firmu, co má... celý příspěvek >
Padání ořechů i s rubinou, 8.10.2018
Mě toto udělal Mars, ale nebylo potřeba spěchat se sklizní. I přes úpal na rubině se postupně tato oddělila a šla sama sundat (na rozdíl od větrem předčasně sražených plodů). Úpal nemění odrůdové vlastnosti. Jinak letos jsem cvičně prostříknul spodní... celý příspěvek >
Padání ořechů i s rubinou, 8.10.2018
Může to být odrůdou, každá se chová jinak. Jsou i "odrůdy", které mají přídržnost rubiny ke stopce takovou, že nejprve vypadají čisté peckovice a oplodí spadne až po prvních mrazech (tedy někdy až 40 dní později). Pak jsou odrůdy, kdy rubina sice... celý příspěvek >
Zmrazování fenyklu, 6.10.2018
Jsou dva typy fenyklu. jeden pěstovaný pro nať a semeno (kořeninový) a druhý pro zdužnatělou bázi (bulvový). Vy máte odrůdu pro semeno. Takže je to asi jako kdyby jste měla řapíkatý celer a divila se. proč nemá bulvu. Osobně bych listy sušil a... celý příspěvek >
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?, 6.10.2018
Podlle změny pH dojde k přechodu kvašení alkoholického na kvašení mléčné nebo přechodné (octovo-mléčné). To znamená, že neutralizaci kyselin si můžete dovolit jen pár hodin před pálením, kdy už v kvasu nejsou přebytečné/zkvasitelné sacharidy. Osobně... celý příspěvek >
Borůvka DUKE - zaschlé a zkrepované listy, 4.10.2018
není to na reklamaci, klidně to zasaď te a pěstujte bez oslabování střihem. Zkadeření je buď důsledek klimatických extrémů letošního léta v kombinaci s nerovnoměrnou zálivkou anebo posátím od třásněnek.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika