Příspěvky uživatele - 102.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Slivon Zurna, 14.8.2011
Letos mi zmíněné myrobalány zaplodily slušně - tedy na pálení z čistých Zurn či Obilných to není, ale chuť se dala posoudit dobře.    Na polohu asi skutečně mají malé nároky. Plodnost je veliká, větve doslova obalené. Bohužel, při... celý příspěvek >
Letni hrusky na kvas, 14.8.2011
Trochu kyseliny...
Drtič ovoce Shark Fruit, 14.8.2011
To je přesně to, co jsem potřeboval vědět. Ještě jeden detail. Liší se nějak hrubost drti (velikost podrcených částí) v závislosti na tvrdosti jablek? Co vím, tak u strojů na principu struhadla se neliší, zato u těch na principu mixéru ano.
Letni hrusky na kvas, 14.8.2011
Proti křísu platí jen obecná opatření pro choulostivé kvasy: Čistota ovoce, rozmělnit plody,  založit celý sud naráz, zákvas kulturními kvasinkavi, kvasný uzávěr, okyselit kvas.
Co je to za ryngli?, 14.8.2011
U nás Oulinská zraje nyní. Líčko prakticky nemá a v plné zralosti jsou plody sytě žluté, zelená barva slupky zcela vymizí.
Poznáte odrodu?, 14.8.2011
Těžko říci, jde-li o nějakou odrůdu nebo semenáč.V tuto dobu zrajících bělomasých odrůd mnoho není. U nás nyní teprve začíná dozrávat Krasava, ale ve vinorodném kraji bude už nejspíš po ní.
Podnože a skladovatelnost, 13.8.2011
Nemám dobré zkušenosti se zopravokořeněním a cíleně bych to nedělal. Znamená to stromek podsadit hlouběji než rostl ve školce, což často stromky, zejména v těžší půdě, hůř snášejí, trpí rakovinou. Kvalita kořenů, intenzita růstu i plodnost budou... celý příspěvek >
Flamingo, 13.8.2011
Podobně jako u p. Vinšálka i u mě přineslo Flamingo přes fatální mráz po odkvětu přeci jen jakousi úrodu. Plody jsou ale letos menší a jako všechny odrůdy i horší chuti.
Letni hrusky na kvas, 13.8.2011
Letní hrušky lze použít stejně dobře jako zimní. Ostatně nejlepší palírenská odrůda - Wiliamsova - je v podstatě taky letní hruška.
Co to je?, 10.8.2011
Já si to netroufám tvrdit na 100%, ale monilie málokdy zasáhne strom naráz celý současně, taky kolem vyrážejí mladé výhony. Mulčování by ubližovat nemělo.
Zpusob hniti nadrcene vs nenadrcene travy, 10.8.2011
Jistěže, kompost není sterilizátor, Větu, že teplota v kompostu zničí choroboplodné zárodky a semena plevelů je pravdivá, ale nelze ji brát doslova.   S provzdušněním trávy štěpkou máta naprostou pravdu.
Co to je?, 10.8.2011
Úžeh to být může, ale u třešní nebývá v takovém rozsahu obvyklý.Na odumírajících větvích by měly být vidět zaschlé zbytky ronící smůly.    Podle mě může být stromek jednoduše přelitý.
Přehazování kompostu, 10.8.2011
Tento problém řeším jednoduše tak, že kompost přehodím až za rok poté, co jsem na něj přestal přidávat zbytky. Usnadní to práci - za tu dobu se zmenší na méně než polovinu a přehazován í je díky absenci vláknitých trostlinných zvytků snazší. Taky je... celý příspěvek >
Ockovanie, 7.8.2011
Tereticky ano, Ale pokud nemáme nekonečně velkou zahradu, je to trochu plýtvání místem. Pokud na místo, kde chceme mít strom, vysejeme semínko podnože (těžko čekat, že nám podnože náhodně porostou přesně tam, kde chceme), ztratíme oproti výsadbě... celý příspěvek >
Ockovanie, 7.8.2011
Obojí je možné. Páskou tak, aby řapík vyčníval, taky to jde lýkem. Řapík je přístupný kontrole, ale úvazek není hertmetický (pokud ho nazetřete). Druhá možnost je folií, pak je možná lepší řapík odstranit hned při očkování a očko zabalit komplet.... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika