Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kvas Lepotice a hrušky, 24.8.2020
Beztak budete muset oba kvasy dělat zvlášť, protože zralost lepotice a Konference se liší asi o měsíc. Radši bych vypálil každou zvlášť. U nás palí od 50 litrů kvasu.
Radikální řez broskvoně, 19.8.2020
Stávající stav je důsledek zanedbaného řezu v minulosti. Odříznutí větví na pahýly znamená likvidaci stromu.
Pocta Rubinole, 19.8.2020
Mám Rubinolu na semenáči, pěstovat se tak dá poměrně snadno. Má to jen dva háčky. Na vyšším tvaru zdrobňuje plody a v růstu nezapře rodičovský Rubín - trochu vyholuje. 
Pravokořenné velkoplodé myrobalány, 16.8.2020
To byste si je asi musel nařízkovat a naškolkovat sám. Zakořeňují ale - zejména ty slaběji rostoucí - o dost hůř než plané. Nevím o tom, že by pravokořené někdo prodával.
Hořká zavařená rajčata, 15.8.2020
Ocet je zbytečný, rajčata jsou dostatečně kyselá, aby se nekazila. Bylinky je lepší dát až při přípravě jídla. Taky ne všechno musí být cítit oreganem. Teplota je lepší vyšší, beztak budou rajčata rozvařená.
Odrůdy slivoní nejodolnější (jarnímu) mrazu?, 15.8.2020
Divné. Broskvoně mi v květu zmrznou každý druhý rok, meruňky dva roky ze tří, třešně čím dál častěji, ale slivoně jen výjimečně. Někdy shodí opylené květy následující rok po velké nadúrodě.
Využití letních jablek, 15.8.2020
Dělám pro děti přesnídávky ve velkém. Loupání, ani odjádřincování není nutné (jen rozkrojit), rozvařená jablka se rozmixují tyčákem,  přepasírují přes síto, sterilují ve skleničkách. Přislazení u zralých jablek není třeba, i hustota je tak... celý příspěvek >
Veličenstvo Redhaven, 13.8.2020
Jak kde. Tolik včel na broskvích jako letos jsem neviděl nikdy. Některé plody byly sajícími včelami celé pokryté.
Glukopur nebo Fruktóza, 25.7.2020
Lidské trávicí enzymy V ústech Sliny obsahují ptyalin, což je α-amyláza produkovaná hlavně příušní slinnou žlázou. Ptyalin rozkládá škrob za vzniku maltózy či různých krátkých oligosacharidů. Jen malá část škrobu se rozloží již v ústech,... celý příspěvek >
Glukopur nebo Fruktóza, 25.7.2020
Biologie pro gymnmázia 4. ročník, Lékařská biologie, nebo do googlu zadejte "laktózová intolerance" Odkazů je spousta.
Glukopur nebo Fruktóza, 25.7.2020
Zase nás houpete, Stando. Sliny obsahují alfa amylázu, ta štěpí pouze škrob, nikoli laktózu. Enzym laktáza, štěpící mléčný cukr na glukózu a galaktózu, je produkován až v tenkém střevě. Kloktající mléko v ústech nikdy nezesládne, na rozdíl od déle... celý příspěvek >
Glukopur nebo Fruktóza, 25.7.2020
Při nízkém pH se řepný cukr (sacharóza - disacharid) působením kvasinek štěpí na monosacharidy glukózu a fruktózu,... Kyselá hydrolýza sacharózy probíhá bez kvasinek
Očkování meruněk a nektarinky, 17.7.2020
Patrně pokvete, ale taky bude neustále vyhánět myrobalánové vlky. Očkování myrobalánu v korunce znamená nikdy nekončící boj.
Sunhaven, 12.7.2020
Veteran, že zraje koncem července? 
Nakládání a vakuování masa na uzení, 11.7.2020
K čemu je dobré to zatížení masa?
Další diskuze:  11,  12,  13,  14,  15  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika