Příspěvky uživatele - 146.203

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak správně pěstovat zelí?, 18.1.2014
Zelí potřebuje vápno. Hlávky řídké jsou nedozrálé. Hodně záleží na odrůdě. Předusíkované pole může též posunout zrání. Zajímavé je, že hlávky pěstované kde často fouká vítr, u některých odrůd, jsou tvrdší.
Zavit na mlýnku, 18.1.2014
Jak velký mlýnek to je? Je to napsané na násypce.
Jak naložit maso na uzení, 10.1.2014
Nakládání nasucho, bez láku, je bezpečnější. Je tam více sušiny a pokud se dobře upěchuje, tak se zamezí přístupu vzduchu. Maso se přikryje dřevěnným dýnkem, uchem škopku se prostrčí tyčka a prostor se vyklínuje. Maso se nám ještě nikdy nezkazilo.
Hoblinkový ocet, 6.1.2014
Bzenecký používám, ale chci lepší. Experimentuji s okurkami. Chci se alespoň přiblížit chuti pravých znojemských okurek. To co se prodává nemá nic společného s pravými znojemskými okurkami. Myslím tu chuť.
Jak naložit maso na uzení, 5.1.2014
Nejlepší uzené maso jsem jedl z komína, co udil můj otec.Potom to udil v jiných udírnách, ale nikdy to nebylo ono. Maso nakládal nasucho s přídavkem sanitru.Česnek či jiné ingredience nepoužíval. Jíst všechno uzené s česnekem nebo jinak ochucené z... celý příspěvek >
Hořká pihovitost, 5.1.2014
Uhličitan vápenatý je nerozpustný ve vodě.To znamená, pokud již vápenná voda vyschne a nedá se opět rozpustit vodou, tak je to uhličitan vápenatý.
Hoblinkový ocet, 4.1.2014
Na výrobu majonézy a okurek scháním kvalitní ocet kvašený na bukových hoblinách. Znojemskou octárnu zbourali a v Úsobí se asi nevyrábí.
Škudce - prodsím o radu, 28.12.2013
Použít na ně Agion Delta.
Co s kohoutem?, 21.12.2013
Když slyším kuřecí polévka, od kuchařů, tak padám do mdlob. Zato taková slepičí nebo kohoutí polévka mne probudí. Hlavně ji vyžaduji s natí kořenové petržele. Mňam!
Lískové ořechy, 21.12.2013
Václave, také to tak dělám. Mám občas na půdě i tříletou úrodu. Jen je třeba vyhodit děravé oříšky.
Stromková líska, 20.12.2013
Stromková líska je pro mne výhodná, že nepotřebuje řez. Soused má dva stromy okolo padesáti let. Tvoří pěknou korunu která dosahuje úctyhodných rozměrů. Já jsem vysadil dva stromky do sadu, aby mne úrodu nezbaštily veverky. Odrůda Halská mývala... celý příspěvek >
Staré odrůdy jabloní, 16.12.2013
Já preferuji především chuť. Mám rád především starší odrůdy typu Jonatán, Nonet, Golden Delicious, Coxova reneta, Dukát, Starkrimson Delicious , Šampion.. Některé pěstuji, a některé u mne nemají dobrou chuť, a tak je nepěstuji. Zatím jsem nenarazil... celý příspěvek >
Dukát, 5.12.2013
U nás 350m n.m. je jedno z nejlepších. Dukát milují i vosy a sršně. Právě chuť dukátu mne vyhovuje.
Koza na řezání dřeva, 17.11.2013
Velký problém vidím, že koza je kovová. I přes velkou opatrnost se občas škrtne o železo. Na řezání větších kusů lze spojit paralelně dvě polena s mezerou uprostřed. Řezané poleno se vkládá doprostřed spojených polen.Pila se může zaříznout i do... celý příspěvek >
Pecky ze švestek - a co s nimi?, 16.11.2013
Moje babička pecky roztloukla, a jádra svlékla od slupky. Namlela je, a udělala z nich vánoční pečivo. Pecky používala ty z výroby povidel. Z kvasu je nezkoušela.
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika