Obávám se, že zde došlo k masivnímu napadení kvasu křísotvornými kvasinkami, což je pro budoucí kvalitu destilátu hodně špatně. Odeberte nejméně 5 cm švestkového koláče, prostor nad kvasem zasiřte pokud se už CO2 netvoří (čajová svíčka stále hoří při kontaktu s obnoveným povrchem máče) a rozhodně přikryjte sudy PE folií, aby ke kvasu nemohl vzduch. Je-li to možné, přemístěte sudy do chladnějšího prostředí. slosar-petr@seznam.cz
Obávám se, že zde došlo k masivnímu napadení kvasu křísotvornými kvasinkami, což je pro budoucí kvalitu destilátu hodně špatně. Odeberte nejméně 5 cm švestkového koláče, prostor nad kvasem zasiřte pokud se už CO2 netvoří (čajová svíčka stále hoří při kontaktu s obnoveným povrchem máče) a rozhodně přikryjte sudy PE folií, aby ke kvasu nemohl vzduch. Je-li to možné, přemístěte sudy do chladnějšího prostředí. slosar-petr@seznam.cz