Povlak na kvasu



host - 220.205 (?)
6.9.2011 11:31

Obávám se, že zde došlo k masivnímu napadení kvasu křísotvornými kvasinkami, což je pro budoucí kvalitu destilátu hodně špatně. Odeberte nejméně 5 cm švestkového koláče, prostor nad kvasem zasiřte pokud se už CO2 netvoří (čajová svíčka stále hoří při kontaktu s obnoveným povrchem máče) a rozhodně přikryjte sudy PE folií, aby ke kvasu nemohl vzduch. Je-li to možné, přemístěte sudy do chladnějšího prostředí. slosar-petr@seznam.cz

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

student - (1) - 249.2 (?), 5.9.2011 19:51, zobrazeno: 8295x

Prosím o radu, v jedné bečce v trnkovým kvasem se mi udělalo toto (viz. foto)

Kvas je asi měsíc starý, bílé tečky mají konzistenci krupice a jsou jen na povrchu kvasu.

Vadí to něčemu? Po přičichnutí kvas pěkně voní a chuť je jemně nakyslá.

bečka a detail
bečka a detail
   
host - 220.205 (?), 6.9.2011 11:31

Obávám se, že zde došlo k masivnímu napadení kvasu křísotvornými kvasinkami, což je pro budoucí kvalitu destilátu hodně špatně. Odeberte nejméně 5 cm švestkového koláče, prostor nad kvasem zasiřte pokud se už CO2 netvoří (čajová svíčka stále hoří při kontaktu s obnoveným povrchem máče) a rozhodně přikryjte sudy PE folií, aby ke kvasu nemohl vzduch. Je-li to možné, přemístěte sudy do chladnějšího prostředí. slosar-petr@seznam.cz

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika