|
Příspěvky uživatele - 129.96
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Vlašské ořechy - nový recept, 27.1.2010 Já bych řekl, že mikrovlnné záření bude mikrobům dělat zle ještě rychleji než sterilace. Ale třeba se pletu. Vyjdeme li z toho, že jsou atomárního a molekulárního charakteru, tak mikrovlny by pro ně měly být dost nepříjemné. Pokud nejsou z... celý příspěvek > | | Vlašské ořechy - nový recept, 27.1.2010 Prosím o vysvětlení. Ve druhém odstavci píšete, že ořechová jádra zavařujeme 1 skl. 0,7 l, pouze 2 minuty. Nikdy nezavařujeme jen jednu sklenici - obsah by se převařil.
Prosím o zkušenost. Kolik sklenic nejméně a na jak dlouho? Mohou být 2 sklenice... celý příspěvek > | |
| | Vlašské ořechy - nový recept, 27.1.2010 Normální železo samozřejmě mikrovlnce vadí. Bez problémů je však do ní možné dávat nerez, což bude asi i případ Vašeho stojanu. Vím o čem mluvím, už léta ohřívám v nerezových miskách v mikrovlnce žrádlo kočkám. | | Vlašské ořechy - nový recept, 25.1.2010 Prosil bych ještě jednou přesný recept na sterilaci. Tj. na kolik stupňů Celsia se sterilizuje a jak dlouho? Děkuji. A pokud nevíte, co s ořechy, rád se jich ujmu. Nevadí mi louskání a ani následná konzumace. Receptů mám dost, více než ořechů. | | Hnůj, 21.1.2010 U té moči je trošku nevýhoda, že v létě, když zasvítí sluníčko, je to u toho kompostu, jak kdybych choval stádo koní. | | Lávový gril - deska, 21.1.2010 Kdysi jsem z jednoho domu, kde předělávali okna na plastová, získal mramorové parapety (nějaká úžasná italská žula) a teď je používám na tzv. lávové grilování. První deska praskla poměrně rychle, protože jsem neměl zkušenosti. Pod žulou je potřeba... celý příspěvek > | | Zakalená slivovice, 15.1.2010 Na můj vkus je to příliš rychlé. Úkap chce pomalu. Prokap, zvláště zezačátku, se může trochu urychlit a před dokapem taky pěkně pomalu a po skleničkách ochutnávat. Jak se v druhé polovině prokapu pracuje rychle, tak tam nějaký dokap vlítne a už se... celý příspěvek > | | Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 15.1.2010 Souhlasím s Vámi, že vůně není vypovídající. Protože mám dlouholetou zkušenost s nejrůznějšími vlastními ovocnými pálenkami, tak pokud mi někdo dá ochutnat něco, co nádherně a silně voní, tak jsem ochoten to používat pouze na mazání nohou nebo do... celý příspěvek > | | Slivovice - kvas, 15.1.2010 Děkuji za rozsáhlý komentář. Můj závěr z Vašeho textu je, že doslazování ničemu neškodí, ba naopak zvýší obsah alkoholu v kvasu a tím i vůni výsledného destilátu. Tak jsem Váš názor pochopil a zcela se s ním ztotožňuji. Ostatně jsem v tomto smyslu... celý příspěvek > | | Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 15.1.2010 Doporučuji Vaší ctěné pozornosti poslední příspěvek ze 14.1. v diskusi Slivovice-kvas (george.kamis-autor). Co se týč přidávání cukru a ovlivnění aromatu vyšším procentem alkoholu v kvasu. | |
| | Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 14.1.2010 Odpověď přišla promptně. Přikládám. Měl jste, alespoň v případě tohoto výrobce, pravdu (jestli Sabrina nekecá - já jí ale věřím). Přikládám odpověď:
Hello,
We use only the sugar from the apples. We don't add anything. The... celý příspěvek > | | Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 14.1.2010 Napsal jsem dotaz jednomu z francouzských výrobců. Třeba odpoví. Pak se budeme muset smířit s tím, co napíše. Nebo oslovovat další a další, než nám některý potvrdí naši pravdu. | | Palenie z exotickeho ovocia, 14.1.2010 Kromě toho, že se to nesmí, to samozřejmě jde a postup je úplně stejný jako u jiného ovoce. Dokonce jednodušší, než třeba u hrušek, pomeranče mají dost kyselin. Jen se doma musím podívat do knihy, co s kůrou. Přikláněl bych se k tomu, že bez kůry to... celý příspěvek > | | Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 14.1.2010 Protože je to s Vámi těžké, dovoluji si připojit přesnou citaci uvedených stránek. Pro přehlednost jsem cukr zvýraznil. Víc už by nám snad řekl jen výrobce. Kdyby chtěl.
Calvados je z Francie
Z pohledu platných právních předpisů ČR nesmí být... celý příspěvek > | | Slivovice - kvas, 13.1.2010 Zaprvé se to nesmí a za druhé to jde, ale je to trošku složitější. | |
|
|
Další diskuze: < 6, 7, 8, 9, 10 > |
|
|
|