|
Kolik soli na lák na uzené?, 22.2.2012  Na internetu jsem vyčetl, že teplota vzduchu při naložení musí být od 5 do 12°C s vlhkostí vzduchu do 75%, není to nějak moc??
|  | Kolik soli na lák na uzené?, 22.2.2012 No, teď to počasí je na prd., mám na balkoně naložené v láku masu a doufám, že se tomu nic nestane, když v noci klesá teplota na 0 °C nebo pod. Je ale pravda, že odpoledne u masa bylo 6°C. No teď v pátek má být 10 °C, tak snad se nic nestane,... celý příspěvek > |  |
|  | Kolik soli na lák na uzené?, 10.2.2012 na 10 kg masa se má dát celkem 500g soli, z toho 450g na sucho a poté do 5 l vody 50 g soli a 120g cukru, tedy celkem je to 5 % soli.
|  | Jak naložit maso na uzení, 6.2.2012 Mám maso taky naloženo na balkoně. Udělal jsem takovou polystyrenovou boudku, kterou ještě přikryju dekou. I v těch mrazech je tam od 0 do -1, takže maso nezmrzne, navíc příští týden se má oteplovat. Mám toho 13 kg, do ledničky by se mi to nevlezlo.... celý příspěvek > |  | Jak naložit maso na uzení, 3.12.2011 Měl jsem maso v ledničce, bylo tam průměrně 3.5 °C. Ano, byl to první pokus, tak uvidím, třeba se to dál probarví a pokud ne, tak neva. |  | Jak naložit maso na uzení, 3.12.2011 Měl jsem maso týden na sucho a tři týdny v láku. Ty šrůtky byly malé, tak se mi to zdálo divné. Příště nechám tedy déle. |  | Jak naložit maso na uzení, 3.12.2011 Dnes jsem udil a vše ok, jen jsem neměl uvnitř proleželé maso, i když jsem ho měl měl naložené nejdřív týden na sucho v obyčejné soli a česneku a pak i v solném láku. Kdepak jsem udělal chybu, to maso mělo mělo být naloženo déle? |  | Topení při uzení, 28.11.2011 Tak, a teď si mám vybrat. Jeden říkáte, že je lepší udit ze začátku na víc stupňů, druhý říkáte, že zase na konci. V čem jsou ty rozdíly? |  | Topení při uzení, 27.11.2011 A pak douzuješ na kolik stupňů?? |  | Topení při uzení, 27.11.2011 Já mam ohniště taky od 1,3 metru od udírny, ale mám zděnou udírnu. Za týden poprvé udím. Není mi ještě jasné, na jakou teplotu udit. Někteří radí, že je potřeba ze začátku hodně topit, aby se maso zatáhlo a nepouštělo šťávu, druzí zase říkají, že je... celý příspěvek > |  |
|  | Jak naložit maso na uzení, 4.11.2011 jde mi jen o to, že když už jsem dával 2 dkg na kilo při solení na sucho s česnekem, tak kolik dát do láku, abych to nepřesolil |  | Jak naložit maso na uzení, 4.11.2011 A kolik soli si dával na maso, když si nakládal na sucho? |  | Pergoly, 4.11.2011 Provozovali jste pergolu přes léto? Jde mi o to, jestli není pod tou průhlednou krytinou teplo jak ve skleníku. |  | Jak naložit maso na uzení, 4.11.2011 ok chápu, kolik tedy mám dát poměr soli na přípravu láku?
ještě doplním, že jsem dával 2 dkg soli na kilo masa, když jsem maso potíral v solné směsi s česnekem. |  | Jak naložit maso na uzení, 3.11.2011 Projel jsem diskuze a každý doporučuje maso naložit jinak. Nicméně všichni doporučují maso zalít lákem. Zítra ho zaliju lákem- na 1 litr vody dám 100g soli a 10 g cukru. Nejdřív všechno rozmýchat ve vodě a pak teprve vařit lák 20 minut? Co pak, mám... celý příspěvek > |  |
 |
|