|
Motorová pila na led, 19.2.2010 je to trošku od tématu, ale já letos na zamrzlé jezírko zkoušel malé pneumatické kladívko a 3 cm vrták do zdi. docela to šlo. nějaké menší průměry by snad zvládla i akuvrtačka s příklepem |
 |
Výběr tlakové myčky, 10.2.2010 taky jsme ten Karcher 5.55 moc neodzkoušeli-je zima. musím se opravit, výrobní štítek s výrobním číslem jsem našel zespodu (křivě nalepenej) |
 |
|
 |
Výběr elektrické řetězové pily, 4.2.2010 možna by se do výběru levných pil hodila FCS-2000 S Ferm. |
 |
Sněhová fréza, 2.2.2010 přiznávám, možná za tu vypadenou hřídel můžu častečně i já, ty šroubky jsou pro evropský trh docela šok. nejvíc mě zklamala ta matka od napínací řemenice- zbouchnutá z jedné strany tak, aby se nepovolovala. Jináč proti stroji nemám připomínek. Pokud... celý příspěvek > |
 |
Sněhová fréza Husqvarna, 2.2.2010 "při té příležitosti stáhnul zepředu bunker závitovou tyčí 8 mm a křídlovými maticemi přes gumové podložky" podobné řešení mě taky napadlo, ale nepřekáží ta závitová tyč hrnoucímu se sněhu? |
 |
Sněhová fréza, 2.2.2010 "Bunker je měkký a větší záběr ho deformuje, takže občas vapadne šněk z ložisek" to se mi dnes stalo u Jonsereda 2106. Bohužel mi při té příležitosti spadnul klínový řemen, co šnek pohání. Zasekl se mezi řemenici a krycí plech. Kvůli opravě... celý příspěvek > |
 |
Výběr stroje pro ruční orbu, 29.12.2009 investovat 16 tisíc je hodně. našla by se i nějaká čína za polovic, ale u té bych měl strach, jestli přežije záruční dobu. Honda bude sloužit ještě za 10let třeba vnukovi na vertikulaci trávníku. |
 |
Výběr stroje pro ruční orbu, 29.12.2009 ono to nebude až tak o zemědělství, ale o radosti z toho, že na té zahrádce něco roste. pochlubit se sósedovi, jak má velký brambory a tak.
na takovej plácek bych vari nekupoval. pro amatéra je to moc velká těžká potvora a práce s ní není až tak... celý příspěvek > |
 |
Seřízení motoru ZongShen, 18.12.2009 Jestli jste to ještě neudělal, tak nejdřív vyměňte svíčku. Ty činské bývají dost často špatné, i když hážou jiskru. |
 |
Sněhová fréza Husqvarna, 17.12.2009 my máme Jonsereda ST2106 a jsme zatím spokojení. Co jsem se koukal v obchodech, je to podobné, jako ta čína. Ze začátku mi připadalo světlo na takovým stroju zbytečné, ale v zimě je brzo tma a světlo se hodí. |
 |
|
 |
Kladivo Fiskars 5Kg, 8.12.2009 tak to mám přes les 10km. Hikora tu zůstala a zůstane, neboť ju vlastním tělem chrání Litovelští komáři |
 |
Husqvarna 340, 28.11.2009 s bratrem jsem cely den zkousel porovnavat jeho husku 346xp /retez 0,325/ a moji dolmar 111 /retez 3/8/.porezali jsme poustu dreva, shodli se, ze je mezi nima obrovskej rozdil-hlavne v prubehu tociveho momentu, ale viteze jsme nenasli. u husky me... celý příspěvek > |
 |
Kmitací pila, 20.11.2009 bavil jsem se s jedním zámečníkem. u zelené řady Bosch je prý velký rozdíl v kvalitě, podle toho, kde je vyrobená. Na obalu je buď Made in England, nebo Made in PRC. Která myslíte, že je lepší? |
 |
Kmitací pila, 19.11.2009 já mám Parkside akuvrtačku s příklepem a vibrační delta brusku. Zatím max. spokojenost. Teď se chystám ještě koupit mafla. Kmitačku jsem bohužel dostal šedou "lepší" řadu Tesco 710W. Nic moc, nedrží mě v tom pilové plátky a už sem strhl... celý příspěvek > |
 |
Krystaly v benzínu, 19.11.2009 a zkoušel jste tu nádrž propláchnout? v mé pile (dolmar 111) se v nádrži po čase vždycky nastřádá spoustu nečistot. Normálně nejsou vidět, ale mám trychtýr, do kterého jsem si naletoval kolečko velmi jemné měděné síťky. Benzín tím protéká skoro bez... celý příspěvek > |
 |