|
Pampelišky, jetel, houby, 5.3.2009 To zkusím taky. Jen- není náhodou ten stonek hořký? Si tak matně vzpomínám,... když jsme na ně troubili,... že mi ta šťáva nechutnala. |  | Neznámá, 28.2.2009 Připomíná mi vilec-cobaea, ale v literatuře se uvádí jen fialové nebo nažloutle zelené květy. |  |
|  | Co je to za škůdce?, 28.2.2009 Chemické postřiky z pole a sadu? Příliš mnoho slunce v létě? Cizí zlá vůle asi ne. Víc mě nenapadá. |  | jakou popínavku vybrat?, 28.2.2009 Bohužel, Romano, nedokážu říci, kolik místa pod povrchem si naše rdesno-opletka nárokuje pro sebe, protože roste v celkem velké zahradě. Z jedné strany je omezeno zídkou s plůtkem, přes který převisá, v opačném směru je tráva a stromy. Nevšimla jsem... celý příspěvek > |  | Jaké cibulnaté vydrží v květináčích?, 26.2.2009  Díky za povzbuzení, začínám šetřit kapesné... a kytka pro vás, Lído. |  | Stálezelená mrazuvzdorná popínavá rostlina, 24.2.2009  Pokus o foto-lonicera henryi v zimě (nic moc, ale je to zelený). Je na stanovišti asi 3 roky, původně malá sazenice z místního zahradnictví, které si od zasazení nevšímám, nehnojím. Jen vplétám... |  | Jaké cibulnaté vydrží v květináčích?, 22.2.2009 Prosím, kdo také máte rádi květiny s cibulemi a hlízami, napište, které byste pěstovali v nádobách na zahradě. Myslím ty, které nepřezimují v zemi a musí se na podzim vyrývat. Můj sen je mít tolik takových květin, aby pokryly celou sezónu a mohly žít... celý příspěvek > |  | Frézie, 22.2.2009 Moc děkuju za kladnou odpověď. Přesně to jsem potřebovala-slyšet, že něco jde. Když se tak zachází se zmijovcem, půjde to i s jinými. Hurá! H. |  | Stálezelená mrazuvzdorná popínavá rostlina, 21.2.2009 Lonicera Henryi je mrazuvzdorná, máme ji v plotě, bohužel je tma, tak ji nevyfotím. Květy ale nic moc. |  | jakou popínavku vybrat?, 21.2.2009 rdesno-fallopia aubertii-viz Stanislaw o kousek výš :) |  |
|  | Frézie, 21.2.2009 Mám též dotaz: myslíte, Lído, že bych mohla mít frézie v květináči v zahradě a na zimu je nechat v něm a doma v suchu? Jestli mi to schválíte, hned si nějaké koupím a možná bych je trochu doma přirychlila? Pak ven? Po zmrzlých? Co? Prosím, dejte... celý příspěvek > |  | pokojové rostliny spolu s vlhkem, 18.2.2009  z atlasu cizokrajných rostlin: |  | Stálezelená mrazuvzdorná popínavá rostlina, 14.2.2009 Těžký výběr; možná nějaký zimolez. Ale nevím, zda bude růst v truhlíku? Kvůli vymrzání. Břečťan by vydržel, ovšem... prý je taky jedovatý. |  | je to problem?, 9.2.2009 a což zasadit dřeviny do té hlubší části a ke plotu (bude tam?) vždyzelené popínavky, které prorostou a pak se vrhnou i na ty dřeviny, takže vytvoří občas kvetoucí pokryv, vrstvu, baldachýn...? k tomu pár popínavých růží... |  | pokojové rostliny spolu s vlhkem, 9.2.2009 Ještě osvědčené stálice rostoucí i ve vodě: filodendrony. |  |
 |
|