Příspěvky uživatele - Petr z H

Juka - 1 přerostlý šlahoun, 14.11.2019
Třeba pilkou, to je úplně jedno. Ostatně nůžkami to asi nepůjde. Přesazujte, jak je libo. Jednoduše - juka vydrží cokoli.
Juka - 1 přerostlý šlahoun, 9.11.2019
Ne seříznout o 10 cm, ale na 10 cm! Ne, vážně, nechte jen kousek kmene - vyraší vám z něj několik výhonů a krásně se rozvětví. Čím nižší, tím lepší a více nového prostoru na větvení. (Což časem po pár letech můžete opět zopakovat na nově vyrašené... celý příspěvek >
Pravokořenné stromy, 5.11.2019
Samozřejmě, padlí na semenáčích taky pozoruji a na naroubované odrůdě už pak ne. Myslel jsem ale náchylnost na choroby či patologické jevy, viz příspěvek V. ze 4.11.2019 17:08.
Pravokořenné stromy, 5.11.2019
Používal jsem jádra ze staré zimní jabloně, co je na zahradě (odrůdu neznám), roste to zatím k mé spokojenosti. Jen jsem chtěl mít větší pravděpodobnost, že podnož nebude trpět chorobami. Možná zkusím to Panenské. Ano, o kůlový kořen semenáčky... celý příspěvek >
Pravokořenné stromy, 4.11.2019
Díky, ale to tu asi neseženu. Možná to panennské... a zahlídl jsem v lese jednu jabloň s pidijablíčkama - to je ono? A neměl byste tip na nějaké novější vhodné odrůdy?
Pravokořenné stromy, 4.11.2019
Když je tu toto téma, zeptal bych se - semena kterých odrůd (jabloní) lze použít na tvorbu semenných podnoží, aniž by bylo pravděpodobné, že budou trpět nějakým neduhem? Na semenné podnože roubuji jen tak mimochodem v koutě sadu, nechci s tím mít... celý příspěvek >
Sázet kiwi? určitě ano, je to nejzdravější ovoce na světě, 3.11.2019
Kiwi už nikdy víc. Zkoušel jsem je na zahradě, ale mrazík na přelomu dubna/května je tu pravidlem, takže omrzne. Zkoušel jsem je nahoře na kopci v sadu, ale téměř vůbec nerostou. I po 2 letech výška tak 30 cm. Na jaře vždy vyraší, a pak celou sezónu... celý příspěvek >
Výsadba hrušně, 1.11.2019
Kompost v žádném případě kořeny nespálí. Pokud dáte přes sezónu kolem stromku mulč (např. posekaná tráva), zemina se pod ním neutuží (mám prakticky ověřeno).
Uhlí neřešte. Já jsem na něj přešel, boť pro mě to je téměř nutnost - mám vysychavou hlinitopísčitou půdu bez většího množství humusu, téměř tu přes léto neprší, voda tam není, takže potřebuju nějakým způsobem vylepšit vlastnosti k zadržení vlhkosti.... celý příspěvek >
Myslíte, že to co fungovalo celá desetiletí, dnes náhle přestalo fungovat a doporučuje se jiný postup? Vězte, že já to taky tak dělám - ke kořenům dám horní kvalitní ornici smíchanou s kompostem, na to posadím stromek, a zahrnu další částí horní... celý příspěvek >
Šmarja, to je přeci jedno, kolik toho celkem smícháte. Vhodné prostě je, abyste stromek sadila do směsi kompostu a zeminy smíchané zhruba v poměru 1:1. Pokud u vás převažuje SZ směr, dejte podle toho kůl. U nás se pravidelně střídá směr Z (SZ,... celý příspěvek >
2 kolečka kompostu, po 1 kg minerálů je šílenost. Není to myšleno k 10 a více stromům? Dojte tam velký kýbl kompostu, smíchjte s původní zeminou, a pod to po hrsti každého minerálu. Tak, aby se nedotýkalo kořenů, ale kořeny k tomu prorostly. Já... celý příspěvek >
Braeburn, 31.10.2019
Pane Polehla, na mé otázky se vám reagovat nehodí do krámu? Zkuste po pravdě odpovědět, možná se tím hodně vysvětlí. Děkuji. jednoduché přehledy o odrůdách v odborných publikacích pro zahrádkáře založeny na bodovém systému Můžete prosím... celý příspěvek >
Braeburn, 31.10.2019
jednoduché přehledy o odrůdách v odborných publikacích pro zahrádkáře založeny na bodovém systému Můžete prosím nafotiti a dát sem nějaký příklad, ať člověk může posoudit, o čem mluvíte a jak je tato informace pro hobíky relevantní? určují co... celý příspěvek >
Česnek po zeleném hnojení (hořčice)?, 30.10.2019
Moje zkušenost - vloni jsem vysel špenát, měsíček a fazole. Zaorával jsem to v listopadu a hned do toho sázel česnek. A česnek byl letos moc pěkný, a jako vždy 100 % vzejitý. Nevím, jak tomu je jinde a jestli to je problém, ale u mně ne. Letos to... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika