|
Jaké čepadlo k vysokotlaké myčce, 6.5.2016 Tyhle hydrokontroly vypínají po cca 10 sekundách nulového průtoku. Za tu dobu to asi hadici přetlakuje. Ale možná by fungoval i klasický tlakový spínač, pokud by šel nastavit na dostatečně vysoký tlak, aby nevypínal i když běží wapka. Vzhledem k... celý příspěvek > |  | Hryzec, 6.5.2016 Pokud je mi známo, nejvíc jim chutnají ovocné stromky, speciálně jabloně. Zrovna minulé jaro jsme vytáhli jeden "oštěp" ze země. Je to ohlodané úplně do špičky, no prostě oštěp. Plánuji nový plot s podezdívkou, tak udělám i nějakou zábranu cca metr... celý příspěvek > |  |
|  | Jaké čepadlo k vysokotlaké myčce, 6.5.2016 Buďto to řešit nějakým přetlakovým ventilem a nebo prostě nádobou, která při zastavení wapky přinejhorším přeteče. Když bude dostatečně velká, tak ji jen napustit a pak umývat. Nádoba musí být ve stejné nebo raději trošku větší výšce než čerpadlo... celý příspěvek > |  | Křovinořez pro drobnou ženskou, 6.5.2016 Ale to jsou všechny zde diskutované typy, jelikož výkon je na opačné misce vah, než hmotnost. Paní nenapsala, na co to přesně chce, ale předpokládám, že spíše na dočišťování po nějaké větší sekačce. Nemá smysl kupovat si křovinořez (nebo, jak správně... celý příspěvek > |  | Ze staré zahrady nová, přírodní zahrada, 5.5.2016 Taky bych navrhoval poradit se s právníkem, jaká je šance, že by se na odstranění této "vady" mohl podílet i původní majitel. Jsem laik, ale myslím si, že pokud by se prokázalo, že majitel o problému věděl (např. mluvil o tom někdy se sousedy) a že... celý příspěvek > |  | Mosazná hadicová rychlospojka, 29.4.2016 Nojo a proto se v průmyslu po celém světě používají pneumatické rychlospojky, které jsou nejen vodotěsné, ale dokonce plynotěsné. Nemusí to být úplně echt dokonalé, pokud je v rychlospojce bordel, je staré těsnění nebo je mosaz mechanicky poškozená.... celý příspěvek > |  | Jakou z těchto sekaček vybrat, 27.4.2016 Nejsem si jistý, jestli zrovna k tomuto je ta páčka plynu určená. Myslím, že jsem někde četl, že sekačkové motory by měly pracovat jen při jmenovitých otáčkách, jinak jim to nedělá dobře. Koupil jsem sekačku s variátorem. Nebyla nějak extrémně drahá... celý příspěvek > |  | Stříhání tůjí, 27.4.2016 Někdo tu psal, že túje nerady obráží ze starého dřeva, takže možná budete mít na zahradě velmi ozdobný suchý kůl. |  | Strapky/svilušky na jahodách?, 27.4.2016 Ano, tohle vypadá na svilušky (odkaz). Přípravky registrované na svilušky v jahodách jsou např. Floramite (max. 2x za rok) a Nissorun (jen 1x v roce). Obecně na svilušky (i jiné, např. vlnovníci, hálčivci) musíte použít akaricidy. |  | Křovinořez pro drobnou ženskou, 26.4.2016 Jsou to malé motůrky a dneska to má všechno nějaký systém usnadnění startu, takže to nastartuje i dítě. Mám malý foukač od Husqvarny 25 ccm 2-takt a ani nevím, že za něco tahám. Dost mě to poprvé překvapilo, jak to šlo hrozně zlehka.
Nevím jestli... celý příspěvek > |  |
|  | Křovinořez pro drobnou ženskou, 26.4.2016 Dolmar MS246.4 U ? m2/s 5.5 kg 0.77 kW 7500 Kč
Dolmar MS245.4 U 2.53/2.39 m2/s 5.7... celý příspěvek > |  | Minirider XE 70 Mounfield, 26.4.2016 Sice není přesně vidět tvar zubů, ale nezdá se mi, že by to bylo něco extra obtížně vyrobitelného. Odvalovka by to měla zvládnout a možná by uspěla i klasická frézka s děličkou a pod. Zkuste poptat na tumlikovo.cz a nebo v nějaké strojírenské dílně u... celý příspěvek > |  | Slimáci? Vím jak na ně, 26.4.2016 Tak zkuste Ferramol. Proti Slimaxu, Vanishi a pod. sice není pro slimáky tak atraktivní a účinný, ale také to není vůbec žádná chemie. Účinná látka je v podstatě minerál. Slimax a spol. obsahují metaldehyd, který už jde považovat za chemii a jedy. |  | Zatrávnenie sadu, 23.4.2016 Nojo, Vy jste si pořídil špatné zvíře. Zkuste ovce |  | Sekačka se startérem, 23.4.2016 Je to tak, že do současné techniky se montují hyperbezpečnostní ku**ítka, kvůli "šikulům", co jsou schopný si přejet sekačkou dítě (viz u traktůrků tlačítko na couvání, chcípák pod sedačkou, atd.). To co jsem popsal, je úplně bezpečné, pokud člověk... celý příspěvek > |  |
 |
|