Minirider XE 70 Mounfield

ales_22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 9.129 (?)
26.4.2016 20:36

Sice není přesně vidět tvar zubů, ale nezdá se mi, že by to bylo něco extra obtížně vyrobitelného. Odvalovka by to měla zvládnout a možná by uspěla i klasická frézka s děličkou a pod. Zkuste poptat na tumlikovo.cz a nebo v nějaké strojírenské dílně u Vás v okolí. Za cenu lidovou to nebude, ale aby to stálo jako dvě převodovky, to by muselo být ze zlata.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 187.170 (?), 26.4.2016 16:23, zobrazeno: 5808x

Sháníme planetové kolečko do převodovky se šikmými zuby.V Mounfieldu nabízejí jen celou převodovku za 10500Kč.  Výroba tohoto kusu zatím se nám v tomto režimu nedaří sehnat taky moc levně. Nevíte o někom, kdo tyto ozubená kolečka vyrábí za rozumnou cenu?

host - 76.6 (?), 26.4.2016 19:56

Zdravím, kolo je lisované a těžko někdo vyrobí stejné, možná tak na 3D fréze. Potom úprava cementováním a nakonec cena. Jeden kus bude dražší než dvě nové převodovky. Standa.

ales_22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 9.129 (?), 26.4.2016 20:36

Sice není přesně vidět tvar zubů, ale nezdá se mi, že by to bylo něco extra obtížně vyrobitelného. Odvalovka by to měla zvládnout a možná by uspěla i klasická frézka s děličkou a pod. Zkuste poptat na tumlikovo.cz a nebo v nějaké strojírenské dílně u Vás v okolí. Za cenu lidovou to nebude, ale aby to stálo jako dvě převodovky, to by muselo být ze zlata.

Kutil.cz - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (66) - 149.2 (?), 27.4.2016 9:22

To, že sám velký M nedokáže (nemá zájem) dodat ND jako díl, ale pouze celou skupinu je normální, s tím se musíme smířit. Kuželové ozubemé kolo by snad mělo jít vyrobit levněji. Měla by to dokázat vyrobit slušně zařízená strojírenská dílna, nebo specializovaná firma na díly s ozubením. Taky jsem ji delší dobu hledal. Zatím jsem tam byl jenom na konzultaci, zda je můj požadavek relizovatelný. Kusová výroba bude samozřejmě nákladná, s tím se musí počítat. Záleží na tom odkud jste, ale pro Přerovsko mám paní Tichákovou ze Křtomile. Další věc je, co Vám udělá nové, a správně zakalené kolo v původní převdovce s původními koly jejichž hodnoty tvrdosti neznáme. A pokud byla celá převodovka takto kvalitní jako toto referenční kolo, které bylo zřejmě nejslabším článkem, co odejde následně? sad

host - 187.170 (?), 1.5.2016 16:41

Zdravím, tak jsem konečně našel výrobce za rozumnou cenu, je to Rudná u Prahy, Ozubený kola dohledatelné na netu, mohu doporučit.Šikovný a nearogantní člověk s menší dílnou vybavenou staršími, ale potřebnými stroji.Toto kolo bylo nejslabším článkem a co to udělá s původními koly strach nemám.

host - 46.14 (?), 12.6.2016 16:01

Dobry den, na kolik penez nove kolo vyslo? Co jste mel za problem - rider cukal pri jizde dopredu? Kolovratnik

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz